7 redenen waarom je een Shampoo Bar zou moeten proberen

We zijn allemaal gewend aan vloeibare haarverzorging producten en het overstappen naar een niet vloeibaar product kan wat onwennig zijn. Reguliere vloeibare shampoos doen hun werk, dat is goed toch? Nou, niet echt. In de meeste producten zitten allerlei stofjes die eigenlijk helemaal niet goed zijn voor je haar. Daar bovenop zit het in een plastic verpakking en bestaat het voor 80% uit water. Dat, moet beter kunnen. En dat kan, met shampoo bars!

#1 Plasticvrij!

Een Shampoo bar is helemaal plasticvrij! Dat is goed voor je haar én goed voor het milieu. Win-win dus! De bars van shampoobars.nl worden geleverd in een kartonnen doosje. En je kan er eventueel voor kiezen om een herbruikbaar blikje te kopen om de bar in op te bergen, want ze gaan verassend lang mee. Voor elke shampoo bar die je aanschaft, eindigen er tot 3 plastic flessen minder bij het afval.

#2 Goedkoper dan je denkt

Een Shampoo bar is écht goedkoper dan je zou verwachten. Ze kosten €8,95 per stuk en dat lijkt misschien duur, maar hoe lang doe je eigenlijk met een bar? Ongeveer even lang als met drie flessen shampoo! Dat staat gelijk aan zo’n 80 wasbeurten. Zeker wanneer je geen basis merk gebruikt maar een shampoo zonder chemische stoffen die slecht zijn voor het haar (zoals siliconen, parabenen en SLS). Dan ben je vaak voor een bar even veel kwijt als voor één fles.

#3 Zelf water toevoegen

Een gewone shampoo bestaat voor 80% uit water. Om die reden staat aqua ook bijna altijd als eerste ingrediënt vermeld. Doordat onze bars worden gemaakt zonder water zit er een hogere concentratie aan werkzame stoffen in de shampoo bar die je haar grondig schoon maken. Deze werkzame stoffen worden niet verdund en kunnen optimaal hun werk doen zonder je haar te beschadigen.

#4 Droogt het haar niet uit

Onze shampoo bars zitten boordevol met goede ingrediënten die het haar voeden en herstellen. Gewone shampoos zitten vaak vol met chemische toevoegingen die het haar strippen en uitdrogen, wij gebruiken in onze bars geen schadelijke ingrediënten waardoor je haar (en je huid) in topconditie zal blijven.

#5 Pocket-size voor je reiskoffer

Wanneer je op vakantie gaat moet je altijd nadenken over hoe veel vloeistoffen je in je koffer mag doen, zeker wanneer je alleen met handbagage reist. En dan nog de stress of het dopje er wel goed op zat en je niet straks overal die vloeistof op je kleding hebt. Dat is met shampoo bars verleden tijd! Nooit meer plastic reisflesjes kopen die je daarna weer weggooit (super zonde toch?). Maar hoe bewaar je dan een shampoo bar? Simpel, je laat hem na het douchen weer drogen en bewaard hem daarna in een handig bewaarblikje! Met een shampoo bar heb je altijd genoeg bij je voor de hele vakantie en ze zijn ruimtebesparend. Er is altijd nog wel een plekje te vinden waar hij in past.

#6 Makkelijk in gebruik

Je zal er in het begin misschien een beetje aan moeten wennen maar shampoo bars zijn ontzettend makkelijk in gebruik en zijn zelfs in je badkamer ruimtebesparend. Hoe gebruik je een bar in drie eenvoudige stappen:

• Schuimen: Natuurlijk hebben wij geen shampoo bar zonder schuim! Net als een blokje zeep hou je de bar tussen je handen, maakt hem nat en wrijft heen en weer tot er schuim ontstaat.

• Verdelen: Dit vrijgekomen schuim verdeel je vervolgens over je haar en masseer je lekker in voor een extra ontspannen momentje onder de douche.

• Uitspoelen: Wanneer het schuim alle plekken van het haar bereikt heeft hoef je het alleen nog uit te spoelen onder de kraan. Zo simpel is het!

En het fijnste? Al onze bars gebruik je op dezelfde manier. Schuimen, verdelen en uitspoelen (of afspoelen) Want Shampoobars.nl heeft ook conditioner en haarmaskers. Shaving bars, body bars, reinigende en verzorgende bars voor het gezicht en zelfs deodorant in vaste vorm. We hebben het allemaal en ze zijn allemaal even makkelijk te gebruiken.

#7 Duurzaam en vegan geproduceerd

Onze producten worden duurzaam geproduceerd, maar wat houdt dat nu precies in? Bij Shampoobars.nl betekend dat dat wij de bars zelf in Nederland produceren en niet in het buitenland. Hierdoor hebben wij geen onnodig transport nodig en doordat onze shampoo bars plasticvrij zijn hebben we ook geen grote hoeveelheden zware plastic flessen nodig die voor 80% worden gevuld met water. Op die manier houden wij onze carbon footprint zo klein mogelijk. Naast duurzaam zijn onze producten ook geschikt voor de vegan badkamer! Of je nu gaat voor een haarverzorging, of een bar voor natuurlijk scheerschuim, al onze producten zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en volledig cruelty free.

Reisblikje

Om mee te nemen
Pre-order

Bar Zakje

Hang op en laat drogen

Shampoo Bar Honing

Krullend en/of droog haar

Shampoo Bars proefpakket

Probeer plasticvrij douchen

Shampoo Bar Lavendel

Zilvershampoo

Shampoo Bar Citrus

Vet haar

Shampoo Bar Jasmijn – Kamille

Anti-roos

Shampoo Bar Mango Papaja

Krullend en/of droog haar

Geef een reactie

Sluiten