8 voordelen van een Shampoo Bar

1. Een Shampoo Bar is plasticvrij

Dit is dé reden om een Shampoo Bar te gaan gebruiken. Doordat er geen plastic omheen zit is dit veel beter voor het milieu dan de reguliere shampoo in plastic flessen.

In 2020 werden er per minuut één miljoen(!) plastic flessen verkocht over de hele wereld. In 2021 is dit met 20% gestegen. Ook denkt men dat in 2050 er meer plastic in de oceaan drijft dan vissen.

Deze uitkomsten zijn ALLEEN gebaseerd op het gebruik van plastic flessen dus alle andere plastic verpakkingen zijn niet mee gerekend.

Alle kleine beetjes helpen, dus dit is de belangrijkste reden om Shampoo Bars te gebruiken.

2. Shampoo Bars bevatten natuurlijke ingrediënten.

Vloeibare zepen die bevatten vaak synthetische en agressieve middelen om te schuimen, zoals SLS en SLES. Onze Shampoo Bars worden handgemaakt in Nederland met natuurlijke ingrediënten

3. Een Shampoo Bar bevat voedende en verzorgende ingrediënten 

Onze Shampoo Bars zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten die het haar voeden, verzorgen en reinigen op een milde manier. Het houdt in dat er geen intensieve ontvetter in zit welke het haar droog en stug maakt.

Mocht je haar naast een Shampoo Bar nog extra verzorging nodig hebben kan je er voor kiezen om hierna gebruik te maken van een Conditioner Bar. Daarnaast hebben wij ook een Haarmasker Bar in ons assortiment, deze is extreem voedend en één keer per week gebruiken is vaak al voldoende voor heerlijk zachte en makkelijk doorkambare haren.

Is je haar erg droog, pluizig en/of beschadigd? Dan is de Shampoo Bar met honing ideaal. Dit is onze meest voedende Shampoo Bar.

4. Shampoo Bars gaan gemiddeld 80 wasbeurten mee

Eén shampoo bar vervangt 3 plastic flessen shampoo en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee. Omgerekend is een Shampoo Bar dus voordeliger dan een reguliere shampoo uit plastic fles. Daarnaast is het ook nog beter voor het milieu. Makkelijke keuze, toch?

5. Een Shampoo Bar is de ideale reisgenoot

Doordat je je geen zorgen hoeft te maken over morsen of de maximale vloeistof die je mag meenemen, is de Shampoo Bar geweldig voor het reizen. Ze zijn niet alleen heel klein, licht en compact, maar ook TSA-goedgekeurd.

6. Een Shampoo Bar is veelzijdig

Shampoo Bars kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Je kunt naast het haar bijvoorbeeld ook je lichaam er mee wassen of je huisdier. Op vakantie een vlek in je shirt? Was deze er gemakkelijk even uit met een Shampoo Bar.

Shampoo zonder plastic

7. Een Shampoo Bar schuimt lekker!

Veel mensen verwachten niet dat een niet vloeibaar product goed zou schuimen maar dat doet hij zeker! Laat de Shampoo Bar een klein beetje in contact komen met water en deze schuimt rijkelijk! Laat eerst opschuimen tussen je handen of wrijf rechtstreeks met de shampoobar over je haren.

8. Shampoo Bars worden duurzaam verzonden door de brievenbus

Als je een Shampoo Bar koopt wordt dit verstuurd in een brievenbuspakketjes. Je hoeft dus niet thuis te zijn. Hoe handig is dat? Daarnaast is de verpakking (het volledige pakketje) biologisch afbreekbaar en wordt het duurzaam bezorgd met Fietskoeriers!

Wanneer zet jij de stap naar plasticvrij douchen?

Shampoo Bar Honing

Krullend en/of droog haar
9.4/10 uit 391 reviews

Shampoo Bars proefpakket

Probeer plasticvrij douchen
9.1/10 uit 513 reviews

Shampoo Bar Lavendel

Zilvershampoo
9.3/10 uit 315 reviews

Shampoo Bar Citrus

Vet haar
9.3/10 uit 171 reviews

Shampoo Bar Jasmijn – Kamille

Anti-roos
9.3/10 uit 163 reviews

Shampoo Bar Kokos

Alle haartypes
9.4/10 uit 209 reviews

Shampoo Bar Mango Papaja

Krullend en/of droog haar
9.4/10 uit 188 reviews

Shampoo Bar Rozenblaadjes

Anti-roos
9.3/10 uit 116 reviews

Geef een reactie

De waardering van shampoobars.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 14265 reviews.
Sluiten