8 voordelen van een Shampoo Bar

1. Een Shampoo Bar is plasticvrij!

Dit is dé reden om een Shampoo Bar te gaan gebruiken. Doordat er geen plastic om heen zit is dit veel beter voor het milieu dan de reguliere shampoo in plastic flessen. Ik heb een artikel gevonden waar wat wordt verteld over het gebruik van plastic flessen. Daarin werd beschreven dat er per minuut één miljoen plastic flessen worden verkocht over de hele wereld. Men denkt dat dit aantal in 2021 met 20% is gestegen. Ook denkt men dat in 2050 er meer plastic in de oceaan drijft dan vissen. Deze uitkomsten zijn ALLEEN gebaseerd op het gebruik van plastic flessen dus alle andere plastic verpakkingen zijn niet mee gerekend. Alle kleine beetjes helpen, dus dit is de belangrijkste reden om Shampoo Bars te gebruiken.  

2. Shampoo Bars bevatten natuurlijke ingrediënten.

Vloeibare zepen die bevatten vaak synthetische wasmiddelen om te schuimen. In shampoo bars zitten geen tot weinig chemicaliën.  

3. Als je een Shampoo Bar gebruikt heb je geen conditioner nodig.

Vaak gebruiken we conditioner omdat we veel harde producten gebruiken om ons haar schoon te maken. Hierdoor komt ons haar voeding tekort. Met conditioner voegen we de voeding toe aan het haar. De Shampoo Bars zijn gemaakt met voedende oliën. Het houdt in dat er geen intensieve ontvetter in zit welke het haar droog en stug maakt. Hierdoor is het niet nodig om naast een Shampoo Bar ook een conditioner te gebruiken. Is je haar erg droog, pluizig en/of beschadigd? Dan is de Shampoo Bar met honing ideaal. Een andere tip is om af en toe bijvoorbeeld kokosolie of arganolie te gebruiken als maskertje voor je haar.  

4. Shampoo Bars gaan gemiddeld 80 wasbeurten mee.

Eén shampoo bar staat gelijk aan 3 plastic flessen shampoo en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee. Omgerekend is een Shampoo Bar dus voordeliger dan een reguliere shampoo. Daarnaast is het ook nog beter voor het milieu. Makkelijke keuze, toch?  

5. Een Shampoo Bar is de ideale reisgenoot.

Doordat je je geen zorgen hoeft te maken over morsen of de maximale vloeistof die u mag meenemen, is de Shampoo Bar geweldig voor het reizen. Ze zijn niet alleen heel klein, licht en compact, maar ook TSA-goedgekeurd.  

6. Een Shampoo Bar is veelzijdig.

Shampoo Bars kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Je kunt naast het haar bijvoorbeeld ook je lichaam er mee wassen of je huisdier.  

7. Een shampoo bar schuimt lekker!

Je zou het niet denken dat een niet vloeibaar product goed zou schuimen, maar dat doet hij zeker. Ik vind zelfs dat hij nog meer schuimt dan shampoo uit een plastic fles.  

8. Shampoo Bars zijn gewoon te versturen door de brievenbus!

Als je een shampoo bar koopt wordt dit verstuurd in een brievenbuspakketjes. Je hoeft dus niet thuis te zijn. Hoe handig is dat? Daarnaast is de verpakking (het volledige pakketje) biologisch afbreekbaar.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van shampoobars.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 10877 reviews.