Duurzaam douchen

Duurzaam wonen is hélemaal nu! Wil je niet perse je hele huis verbouwen tot een ‘A label huis’ maar wel duurzamer leven? Dat kan! Je kan beginnen met duurzaam douchen. Gewoon in je onverbouwde huis. Ik deed het en ik ben om. Ik sta serieus iedere dag heel ‘bewust’ onder de douche. Ik heb een aantal tips voor je verzamelt hoe je duurzaam kan douchen en ik kan je zeggen: het valt niet tegen!

Tips voor duurzaam douchen

Allereerst: 5 minuten douchen! Ik had niet gedacht dit ooit te kunnen redden maar met een beetje time management lukt het! Inclusief haren wassen… eerst deed ik het met een timer en nu zit mijn douche riedeltje gewoon in mijn systeem en ben ik echt niet langer dan 5 minuten bezig! Blijf gewoon wat langer in bed liggen en daarna neem ik een powerdouche! Dit bevalt prima moet ik zeggen. Hiermee ben je na een paar minuten helemaal opgefrist en klaar om aan een nieuwe dag te beginnen. Muziekje erbij (maximaal 2 nummers is ook ongeveer 5 min) en dan ben ik er klaar voor. Een speciale duurzame douchekop voor waterbesparing is ook een uitkomst!

Waar je ook duurzame stappen mee zet is het gebruik van duurzame verzorgingsproducten speciaal voor de badkamer. En dan heb ik het over plasticvrije en natuurlijke producten. Denk hierbij aan natuurlijke shampoo, conditioner en douchegel in de vorm van een bar en zonder plastic fles! Wat een uitkomst. Ik leg hieronder uit hoe dat precies werkt.

Duurzaam je haren wassen met een Shampoo Bar

Een Shampoo Bar (ook wel bekend als haarzeep) is eigenlijk hetzelfde als een reguliere shampoo maar dan de duurzame variant. Het enige verschil is dat reguliere shampoo voor ongeveer 80% uit water bestaat, waardoor het vloeibaar is en vaak wordt verpakt in een plastic shampoo fles. Een Shampoo Bar is shampoo in een vaste vorm, hierdoor is er weinig verpakkingsmateriaal nodig en zo bespaar je erg veel plastic. De Shampoo Bars worden verpakt in een biologisch afbreekbare papieren wrap. Omdat een Shampoo Bar geen vloeistof bevat is het de ideale reisgenoot en mag je hem gewoon meenemen in je handbagage. Je kan hem opbergen in een speciaal blikje en je laat hem drogen in je douche in een speciaal zakje of op een Bamboe zeepschaaltje. Met één Shampoo Bar bespaar je ongeveer 3 plastic shampoo flessen. Daarnaast zijn Shampoo Bars ook natuurlijker. Beter voor je haar én het milieu. Voor ieder haartype is er een Shampoo Bar en omdat het aan de prijs niet zal liggen is deze kleine stap betaalbaar en haalbaar en draagt bij aan een duurzame douche ervaring.

Plasticvrije Conditioner Bars

Vaak gebruiken we conditioner omdat we veel harde producten gebruiken om ons haar schoon te maken. Hierdoor komt ons haar voeding tekort. Met conditioner voegen we de voeding toe aan het haar. Shampoo Bars zijn gemaakt met voedende oliën, hierdoor is het vaak niet nodig om naast een Shampoo Bar ook een conditioner te gebruiken. Is je haar erg droog, pluizig en/of beschadigd? Dan kan het zijn dat jouw haar extra verzorging nodig heeft, je kan jouw haar deze extra voeding en verzorging bieden met onze Conditioner Bars. Een Conditioner Bar is eigenlijk hetzelfde als een Shampoo Bar, maar dan in de vorm van een conditioner. Een Conditioner Bar is dus een conditioner in vaste vorm, waardoor er geen plastic flessen aan te pas komen.

Met één Conditioner Bar bespaar je ongeveer 3 plastic conditioner flessen. Daarnaast bestaan ze alleen uit ingrediënten die je haar extra voeding en verzorging bieden, waardoor het zachter wordt en minder gaat pluizen. Ze passen perfect in een bewaarblikje en ook voor de conditioner bar geldt dat je hem goed moet laten drogen op een passen zeepschaaltje.

Body Bar: een duurzame vervanger voor douchegel

Een Body Bar past perfect bij duurzaam douchen. Geen plastic fles douchegel in combinatie met een heerlijke geur en zachte werking voor alle huidtypes is dat een topper in de duurzame badkamer. Het is verstandig om je huid weer veerkracht en souplesse te geven met hydraterende bestanddelen. Wanneer je huidverzorgingsproduct ook bestanddelen bevat die de vorming van collageen- en elastine vezels bevorderen, mag je spreken van een optimaal onderhoudsproduct. Onze body bars kunnen je helpen om je huid zo gezond mogelijk te houden. Wrijf tijdens het douchen je huid in met een body bar en laat het even intrekken. Je huid voelt na een behandeling al snel schoon en verkwikt.

Duurzame verzorgingsproducten

Naast deze douche producten zijn er ook duurzame accessoires die alledaagse zaken duurzaam kunnen vervangen. Denk aan:

Wasbare Wattenschijfjes
Hoewel we erg veel van panda’s houden, houden we minder erg van panda-ogen. Deze herbruikbare wattenschijfjes zijn dan ook een ideaal duurzaam alternatief om je make-up te verwijderen. Per persoon gebruiken we zo’n 1500 wattenschijfjes per jaar, door over te stappen op deze milieuvriendelijke wasbare wattenschijfjes bespaar je dus erg veel afval. Je bespaart zo niet alleen de grondstoffen en het water dat nodig is voor de katoenteelt, maar ook de plastic zakjes waarin de traditionele wattenschijfjes verpakt zitten. Zo ben je lekker duurzaam bezig! Dje kan de wattenschijfjes makkelijk bewaren in de Bamboe Wattenschijfjes houder.


Bamboe Wattenstaafjes
Miljoenen plastic wattenstaafjes komen er jaarlijks in de oceanen terecht. Eén klein stukje wegwerpplastic kan toch geen kwaad?’ is wat veel mensen denken. Maar niets is minder waar. Wist je dat tijdens ‘beach clean ups’ het plastic wattenstaafje één van de producten is die het vaakst gevonden wordt? De bamboe wattenstaafjes zijn 100% biologisch afbreekbaar en een goed alternatief voor plastic wattenstaafjes. De wattenstaafjes zijn gemaakt van duurzaam bamboe en biologisch katoen en dus onschadelijk voor het milieu. Het katoen is niet gebleekt met chloor maar met waterstofperoxide. In één doosje zitten 100 bamboe wattenstaafjes.

Shampoo Bar Lavendel

Zilvershampoo

Reisblikje

Om mee te nemen

Geef een reactie

Sluiten