Duurzame wattenschijfjes make-up remover

Duurzame gezichtsverzorging

Ken je dat gevoel? Het is laat, je bent moe en je hebt eigenlijk geen puf meer om je make up te verwijderen en/of de huid van je gezicht lekker schoon te maken. Toch doe je het, want je weet dat het anders morgenochtend geen makkelijke ochtend zal zijn 😉

In dit blog leggen we je het belang uit van duurzame gezichtsverzorging en geven we je tips en trucs om dit makkelijker, leuker en duurzamer te maken. Let’s go!

Waarom een schoon gezicht voor het slapen gaan?

Tijdens je welverdiende nachtrust kom jij helemaal tot rust maar je huid is hard aan het werk. Tijdens de nacht maakt je huid namelijk nieuwe cellen aan. Hoe fijn!

Deze cellen vernieuwen zich maar hebben hierbij goede voedingstoffen nodig én heel belangrijk: een schone en goed gereinigde huid.  Als je huid niet schoon is kunnen de cellen zich niet of nauwelijks vernieuwen en breekt je huid collageen af. Het gevolg is dat je s ’morgens wakker wordt en je huid niet prettig aanvoelt, stroef, stug en er een beetje grauw uitziet. Nou dat willen we dus niet! Een lekker schoon gevoel creëer je met onze reinigingsbar of zoals wij hem noemen de Face Bar Neutraal. Een super zacht en mild reinigende Bar speciaal voor de huid van je gezicht en op natuurlijke basis. We willen een stralende en gezonde huid, dat is tenslotte het stukje huid welke we het vaakst zien.

Face bar gezichtsreiniging plasticvrij

Tips voor het reinigen van je gezicht

Tip 1 Vocht en Voeding 

Door gezonde en afwisselende voeding krijg je voldoende vitamines en mineralen binnen die jouw huid ondersteunen. Toch geldt niet altijd gezond van binnen gezond van buiten. Uiteraard kan het zo zijn dat je last hebt van een probleemhuid door bijvoorbeeld medicatie, hormonen of andere externe factoren. Eet veel groenten en fruit en drink 2 liter water per dag. Water zorgt voor een natuurlijke barrière. Je huid bestaat voor een groot deel uit water en heeft dit dus echt nodig!

Tip 2 Huidtype

Het is goed om te weten welk huidtype je hebt en vermijd agressieve ingrediënten. Shampoobars.nl biedt bijvoorbeeld 3 verschillende Konjac sponzen waarmee je eenvoudig je gezicht reinigt.

Konjacspons wit voor alle huidtypes

Konjacspons groen voor de gemengde huid

Konjacspons zwart voor de onzuivere huid

Konjac sponzen zijn van 100% natuurlijk materiaal. Wel zo fijn in je duurzame badkamer. Een konjacspons gaat zo’n 3 maanden mee en kan bij het GFT.

Overleg altijd met je hui(s)darts of er ingrediënten in een product zitten waar je over twijfelt.

Tip 3 Frisse Lucht

 Zorg dat je op een dag lekker veel frisse lucht krijgt. Spring op de fiets of maak een fijne avondwandeling. Door frisse lucht te krijgen straal automatisch meer dan wanneer je veel binnen zit. Je krijgt er energie van en dat zie je gelijk!  Die gezonde rode blos na een fietstochtje staat iedereen goed!

Duurzame plasticvrije gezichtsverzorging

Tip 4 Slapen 

Veel slapen! Goed voor jou, je huid en je omgeving 😉 Een uitgerust persoon staat sowieso gezelliger maar je huid heeft ook veel baat bij rust. Zorg dus dat je, hoe lastig soms ook, minimaal 8 uur kan slapen per dag. Wat zal je weer stralen morgen. Welterusten! Oh en voor het slapen gaan maak je je huid lekker schoon met Wasbare Wattenschijfjes. Je kan ze met alleen water gebruiken maar ook met je favoriete reinigingslotion.

Een plasticvrije reinigingslotion hebben we nog niet bij Shampoobars.nl maar omdat we gek zijn op zelf maken hebben we een easy peasy DIY-receptje voor reinigingslotion:

Dit heb je nodig voor een natuurlijke gezichtsreiniger:
– 1 flesje of potje met deksel die je nog hebt staan, het liefst met een smalle hals zodat je makkelijk kan doseren
– 1 deel jojoba olie
– 1 deel castorolie
– 1 deel olijfolie

Meng alle ingrediënt in het flesje/potje. Even schudden en klaar! Doe een klein scheutje op een Wattenschijfje en je kan je gezicht 100% natuurlijk reinigen van make-up of andere onzuiverheden.

Berg je fijne Wasbare Wattenschijfjes op in een prachtige Bamboe Wattenschijfjes Houder. Staat leuk en is superhandig. De vieze schijfjes doe je alvast in het bijgeleverde Waszakje.

Tip 5 Scrubben

Scrub je huid regelmatig (afhankelijk van je huidtype). Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een zelfgemaakte scrub maar je kan ook de scrub pads gebruiken die meegeleverd worden bij de Wasbare Wattenschijfjes.

Tip 6 Kies de juiste ingrediënten

Kies voedende en natuurlijk ingrediënten die je huid niet irriteren. Zoals bijvoorbeeld Sheabutter. Een rijke boter die je huid hydrateert, beschermt, kalmeert en verzorgt.

Geef een reactie

De waardering van shampoobars.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 14243 reviews.
Sluiten