Shampoo Bars milieuvriendelijke shampoo

Een klein beetje bewust

En daar gaan we weer! Hannesen met een zak plastic deel #363537.. Ik sjor hem uit het kastje en trek de rest van wat er allemaal staat ook mee.. In “het afval keukenkastje” hebben we een kleine milieu straat: glas, papier, batterijen maar vooral PLASTIC… Grrr deed ik dit gister ook al niet? Jas aan, sjaal om, crocs aan(die mogen alleen thuis oké mensen?) en naar de oranje bak… windvlaag! Hoppa daar ga ik met mijn plastic zak.. Ik waai hem zorgvuldig in de bak en bedenk me dat ik echt een ster ben in afval scheiden.. Heb er serieus een sport van gemaakt. Ik krijg echt kriebels als alles in 1 bak wordt gegooid. Zelfs de prullenbakken op straat zou ik willen scheiden. Ja niet zelf, gatver, maar gewoon overal gescheiden afvalbakken. We zijn er denk ik nog niet klaar voor. Misschien zelfs een beetje te lui voor. Nou ik niet hoor, ik doe mee! We gebruiken in ons gezin zoveel plastic… Herkenbaar dingetje denk ik voor de meesten. Overal zit gewoon plastic op of aan… Minst favoriet? Vleesbakjes… Met een maandverbandje onderin… BAH… Want dat verbandje mag dan zeg maar niet in de “plastic afval zak” maar het bakje wel dus….. Het verbandje moet je er uit pulken, en dan heb je nog een vies nat soms bloederig bakje over… Noem me gek maar die maak ik dus nog even schoon met water en sop voordat ie in de zak gaat.. Zonde van het water maar vind het gewoon te vies. Ik probeer er vaak op te letten om minder plastic te gebruiken maar dat is super lastig. Ga eens na waar plastic omheen zit, gewoon alleen al met je boodschappen. Maar hoe moet je anders met je kipfilets naar huis… Ze vliegen echt niet meer. Het is niet dat ik echt actief opzoek ben naar plastic vrije producten maar een klein beetje bewust ben ik wel. Ik heb een groentje zakje van de AH bijvoorbeeld en heb allemaal van die gezellige herbruikbare boodschappen tasjes.. En toen opeens kwam jij, de ontzettend fijne shampoo bar voorbij. Je keerde mijn wereld ondersteboven. Kan het nog steeds niet geloven. Serieus, dit is echt een klein stapje die we met zijn allen kunnen zetten, om iets minder plastic te gebruiken en onze oceanen un petit peu te helpen. Hulde aan dit product, ik ben fan!

Een reactie op “Een klein beetje bewust

Geef een reactie

Sluiten