Een Zero Waste en plasticvrije badkamer

Heb jij jezelf voorgenomen om dit jaar over te stappen op nóg meer plasticvrije en duurzame alternatieven voor wegwerpproducten in de badkamer? Wij ook! En daarom hebben wij een aantal tips voor je!

Een Zero Waste badkamer

De badkamer is een van de meest vervuilende kamers in het huishouden. Als je er even over nadenkt kom je er al snel achter dat er veel (verzorgings)producten zijn die we eenmalig gebruiken voor we het weggooien. Naast Shampoo Bars, Body Bars en Conditioner Bars zijn er nog veel meer wegwerpproducten in onze badkamer die we kunnen vervangen voor duurzame alternatieven. Sinds kort zijn wij onze tweede shop PAPER & BOO begonnen om ons te kunnen focussen op een volledig duurzame badkamer. We willen graag een aantal producten uitlichten.

Wasbare wattenschijfjes

Per persoon gebruiken we zo’n 1500 wattenschijfjes per jaar, door over te stappen op deze milieuvriendelijke wasbare wattenschijfjes bespaar je dus erg veel afval. Je bespaart zo niet alleen de grondstoffen en het water dat nodig is voor de katoenteelt, maar ook de plastic zakjes waarin de traditionele wattenschijfjes verpakt zitten. Bekijk de wasbare wattenschijfjes hier.

Bamboe wattenstaafjes

Miljoenen plastic wattenstaafjes komen er jaarlijks in de oceanen terecht. ‘Één klein stukje wegwerpplastic kan toch geen kwaad?’ is wat veel mensen denken. Maar niets is minder waar. Tijdens beach cleanups is het plastic wattenstaafje één van de producten die het vaakst gevonden wordt.

Deze bamboe wattenstaafjes zijn 100% biologisch afbreekbaar en een goed alternatief voor plastic wattenstaafjes. De wattenstaafjes zijn gemaakt van duurzaam bamboe en biologisch katoen en dus onschadelijk voor het milieu. Bekijk de bamboe wattenstaafjes hier.

Bamboe tandenborstel

Deze bamboe tandenborstel is gemaakt van duurzaam bamboe. De verpakking van de tandenborstel is volledig biologisch afbreekbaar, 100% plasticvrij en dus onschadelijk voor het milieu. De tandenborstel is tot wel 96% biologisch afbreekbaar. Je bespaart zo dus heel wat plastic. Bekijk de bamboe tandenborstel hier.

Wat doe jij om jouw badkamer zo milieuvriendelijk en plasticvrij mogelijk te maken? Laat het ons weten in de reacties. Samen zorgen we voor minder onnodig plastic gebruik! 🐢

3 reacties op “Een Zero Waste en plasticvrije badkamer

  • Shampoo Bars zegt:

   Hi Ineke,

   Onze excuses voor de late reactie. We hebben in ons assortiment Shampoo Bars geschikt voor de gevoelige (hoofd)huid: https://shampoobars.nl/shampoo-bars/shampoo-gevoelige-hoofdhuid/

   Je zou hiertussen kunnen kijken of er een Shampoo Bar is die geschikt is voor jou. De Shampoo Bar Kokos is onze meest milde en zachte Shampoo Bar. Ook krijgen we erg veel positieve reacties over de Shampoo Bar Jasmijn.

   Wij raden je aan om de ingrediënten (eventueel) te bespreken met de (huid)arts.

   Als je nog vragen hebt hoor ik het graag!

   Met plasticvrije groet,

   Team Shampoo Bars

Geef een reactie

Sluiten