Hoe gebruik je een Conditioner Bar?

Wat is een Conditioner Bar?

Een Conditioner Bar is eigenlijk hetzelfde als een Shampoo Bar, maar dan in de vorm van een conditioner. Een Conditioner Bar is dus een conditioner in vaste vorm, waardoor er geen plastic flessen aan te pas komen.

Met één Conditioner Bar bespaar je ongeveer 3 plastic conditioner flessen. Daarnaast bestaan ze alleen uit ingrediënten die je haar extra voeding en verzorging bieden, waardoor het zachter wordt en minder gaat pluizen.

Hoe gebruik je een Conditioner Bar?

Ook het gebruiken van de Conditioner Bar gaat bijna hetzelfde als met de Shampoo Bar. Zorg dat je handen nat zijn en houd de Conditioner Bar even onder de warme kraan. Door de warmte wordt de Conditioner Bar zachter. Wrijf met de bar door de punten van je haren en laat het 2 á 3 minuten intrekken. Spoel de conditioner goed uit en geniet van je zachte en glanzende haar!

Feiten en fabels over de Conditioner Bar

Hebben we eigenlijk wel conditioner nodig?

Vaak gebruiken we conditioner omdat we veel harde producten gebruiken om ons haar schoon te maken. Hierdoor komt ons haar voeding tekort. Met conditioner voegen we de voeding toe aan het haar. Shampoo Bars zijn gemaakt met voedende oliën, hierdoor is het vaak niet nodig om naast een Shampoo Bar ook een conditioner te gebruiken. Is je haar erg droog, pluizig en/of beschadigd? Dan kan het zijn dat jouw haar extra verzorging nodig heeft, je kan jouw haar deze extra voeding en verzorging bieden met onze Conditioner Bars.

Wat doet een conditioner voor jouw haar?

Onze Conditioner Bar voedt droog haar. Het maakt je haar iets vettig waardoor het minder zal gaan pluizen. We krijgen regelmatig de reactie dat onze Conditioner Bars niet schuimen. Als een conditioner één ding niet moet doen dan is dat schuimen. Schuim wordt vaak veroorzaakt door een ontvetter en dat willen we juist niet bij een conditioner.

Het gebruiksgemak van onze Conditioner Bar

Het gebruikersgemak van de Conditioner Bar is daarentegen niet optimaal. We zijn ons hiervan bewust. Maar dan komt de keuze tussen gebruikersgemak of plasticvrij en voor ons is die keuze snel gemaakt. Wij streven naar volledig plasticvrij douchen en baden en hier past de Conditioner Bar perfect tussen. We zijn ons wel aan het ontwikkelen en bezig met een zachtere Conditioner Bar die het gebruikersgemak verbetert.

Tips voor het gebruik van een Conditioner Bar 

Laat de Conditioner Bar weken in een bakje met water

Omdat een conditioner niet schuimt komt het iets lastiger van de bar af dan je gewend bent bij de Shampoo Bars. Een handige tip is om de Conditioner Bar standaard in een bakje met een laagje water te laten liggen. Hierdoor heeft de bar de tijd om te weken en zodra jij gaat douchen komt de conditioner makkelijker van de bar af.

Gebruik de Conditioner Bar samen met een voedende Shampoo Bar

Heb jij erg snel last van droog en/of pluizig haar? Dan is het een goede tip om een voedende Shampoo Bar te gebruiken naast het gebruik van de Conditioner Bar. Onze meest voedende Shampoo Bar is de Shampoo Bar honing.

Krijg je er nog niet helemaal een beeld bij? In deze video demonstreren wij hoe je een Conditioner Bar gebruikt:

Geef een reactie

Sluiten