Hoe gebruik je een Shampoo Bar?

Wat is een Shampoo Bar?

Een Shampoo Bar (ook wel bekend als haarzeep) is eigenlijk hetzelfde als een reguliere shampoo. Het enige verschil is dat reguliere shampoo voor ongeveer 80% uit water bestaat, waardoor het vloeibaar is en vaak wordt verpakt in een plastic shampoo fles. Een Shampoo Bar is shampoo in een vaste vorm, hierdoor is er weinig verpakkingsmateriaal nodig (een gerecycled papieren zakje is voldoende) en bespaar je erg veel plastic. Omdat een Shampoo Bar geen vloeistof bevat is het de ideale reisgenoot en mag je het gewoon meenemen in je handbagage.

Met één Shampoo Bar bespaar je ongeveer 3 plastic shampoo flessen. Daarnaast zijn Shampoo Bars ook natuurlijker. Beter voor je haar én het milieu.

Maar hoe gebruik je een Shampoo Bar?

  1. Zorg dat je handen nat zijn.
  2. Wrijf de Shampoo Bar tussen je handen. Je kan ook rechtstreeks met de Shampoo Bar over je natte haar wrijven
  3. Masseer het schuim zorgvuldig door je haren.
  4. Spoel de shampoo uit je haren.
  5. Bewaar de Shampoo Bar op een droge plek.

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het is eigenlijk erg simpel. Zorg dat je handen nat zijn en wrijf de Shampoo Bar tussen je natte handen. Ga vervolgens met je handen door je haren. Je kan ook rechtstreeks met de Shampoo Bar over je natte haar wrijven. Verdeel het schuim door je haar en spoel het daarna uit met water. 

Omdat onze Shampoo Bars veel voedende oliën bevatten, is het voor veel mensen niet nodig om hiernaast nog gebruik te maken van een conditioner. Heb jij snel droog en/of pluizig haar? Dan raden wij het aan om wél een conditioner te gebruiken. Bekijk ons assortiment met Conditioner Bars.

Hoe bewaar je een Shampoo Bar?

Als je klaar bent met het wassen van je haar is het belangrijk dat de Shampoo Bar de kans krijgt om goed te drogen, zo zal hij langer meegaan. Wij bieden verschillende accessoires aan om jouw Shampoo Bar te bewaren, bijvoorbeeld een bamboe zeepschaaltje, het Shampoo Bars waszakje en een zeepplankje waar maar liefst drie producten tegelijk op kunnen drogen.

Wil jij jouw Shampoo Bar meenemen op reis, naar de sportschool of naar een weekendje weg? Dan raden wij aan om deze te vervoeren in het metalen Shampoo Bar opbergblikje.

 

Krijg je er nog niet helemaal een beeld bij? In deze video demonsteren wij hoe je een Shampoo Bar gebruikt:

Geef een reactie

Sluiten