Een natuurlijke, plasticvrije en vegan zilvershampoo

Wat is zilvershampoo?

Met zilvershampoo zorg je er door middel van paarse pigmenten voor dat je met blond, grijs of wit haar een mooie gloed krijgt en de gele tinten uit je haar worden verwijderd. De paarse pigmenten in zilvershampoo neutraliseren namelijk de gele gloed in je haren bij blond en wit haar. Bij grijs haar zorgt het er juist voor dat je een mooie grijze gloed in je haren krijgt. Zilvershampoo wordt ook wel ‘paarse shampoo’ genoemd.

De meeste zilvershampoos bestaan echter uit veel chemische ingrediënten die je haar erg stug maken en kunnen uitdrogen. De paarse pigmenten in reguliere zilvershampoos zijn dan ook vaak niet natuurlijk en dus helemaal niet zo goed voor je haar. Daarnaast zijn deze shampoos vaak ook niet vegan en zitten ze verpakt in een plastic shampoo fles.

Dit moet toch anders kunnen?

Er zijn veel mensen met blond, grijs of wit haar die een passende shampoo zoeken én graag willen bijdragen aan een plasticvrije wereld. Hiervoor bieden wij de oplossing aan, namelijk Shampoo Bars. Een Shampoo Bar is een shampoo in vaste vorm, hierdoor is er geen plasticverpakking nodig. Daarnaast bestaan Shampoo Bars grotendeels uit natuurlijke ingrediënten. Naast dat je zo erg veel plastic bespaart is het ook nog eens beter en gezonder voor je haar. In onze vorige blog hebben wij uitgebreid uitgelegd wat een Shampoo Bar is en hoe je deze gebruikt.

Shampoo Bar Lavendel: een natuurlijk, plasticvrij en vegan alternatief op zilvershampoo

De Shampoo Bar Lavendel is geschikt als alternatief voor zilvershampoo. De paarse pigmenten van lavendel zorgen er op een natuurlijke manier voor dat gele tinten verwijderd worden. Omdat de Shampoo Bar is opgebouwd uit natuurlijke oliën zal het je haar niet uitdrogen, maar juist extra voeden en verzorgen. Daarnaast bevat de Shampoo Bar Lavendel geen dierlijke ingrediënten en is dus volledig vegan en cruelty free. Beter voor je haar, het milieu én de dieren!

Je haar extra voeden en verzorgen met de Conditioner Bar Lavendel

Omdat een Shampoo Bar is opgebouwd uit natuurlijke oliën, is het voor veel mensen niet nodig om naast een Shampoo Bar een conditioner te gebruiken. Is jouw haar erg droog, pluizig en beschadigd (bijvoorbeeld door het langdurig gebruiken van een chemische zilvershampoo?), dan kan je jouw haar extra verzorgen en voeden met de Conditioner Bar Lavendel.

Shampoo Bar Lavendel

Zilvershampoo
9.3/10 uit 315 reviews

Conditioner Bar Lavendel

Zacht en pluisvrij haar
9.0/10 uit 87 reviews

Reisblikje

Om mee te nemen
9.1/10 uit 462 reviews

Bar Zakje

Hang op en laat drogen
9.0/10 uit 379 reviews

4 reacties op “Een natuurlijke, plasticvrije en vegan zilvershampoo

 1. Ans Willekens zegt:

  Ik weet niet of ik hier een vraag kan stellen maar ik zoek een vegan en cruelty free shampoo en zonder parabenen en siliconen die geschikt is voor grijs haar. En mijn vraag is of shampoo bar daarvoor geschikt is.

  • Shampoo Bars zegt:

   Hi Ans,

   Bedankt voor je reactie en excuses voor de late reactie. Onze Shampoo Bars zijn cruelty free en vrij van parabenen en siliconen. Bijna al onze Shampoo Bars zijn vegan. De Shampoo Bar Lavendel die benoemd wordt in dit artikel is vegan. Alsje nog vragen hebt hoor ik het graag!

   Met plasticvrije groet,

   Team Shampoo Bars

Geef een reactie

De waardering van shampoobars.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 14394 reviews.
Sluiten