Natuurlijke shampoo

Shampoo Bars bied je de mogelijkheid om op een natuurlijke manier je haar te wassen en biedt een alternatief om plastic producten te vervangen door duurzame plasticvrije producten. De natuurlijke shampoo bars passen perfect binnen een duurzame en milieuvriendelijke leefstijl.

Krullend haar
8.95
Curly Girl Friendly
8.95
Zilvershampoo
8.95
Anti roos
8.95
Voor alle haartypes
8.95
Normaal tot droog haar
8.95
Back soon
Vet haar
8.95
Vet haar
8.95
Voor alle haartypes
8.95
Gevoelige hoofdhuid
8.95
Anti-roos
8.95
Normaal tot droog haar
8.95
Voor baby's en kinderen
8.95
Normaal tot vet haar
8.95
Normaal tot vet haar
8.95
Voedend en hydraterend
16.95

Wat is een natuurlijke shampoo?

Een natuurlijke shampoo wordt ook wel biologische-, ecologische-, organische- of groene shampoo genoemd. Al onze shampoo bars mogen bestempeld worden met de titel natuurlijke shampoo, maar wat houdt dat eigenlijk in? Een natuurlijke shampoo heeft 3 kenmerken. Deze zullen we nader toelichten.

Natuurlijke ingrediënten

Allereerst dient bij een natuurlijke shampoo ten minste 50% van de ingrediënten zijn oorspronkelijke moleculaire structuur behouden. Hoe meer ingrediënten hun structuur behouden; hoe natuurlijker de shampoo!

Biologisch afbreekbaar

Een ander kenmerk van een natuurlijke shampoo is dat zoveel mogelijk ingrediënten biologisch afbreekbaar zijn. Wanneer een product biologische afbreekbaar is, wil dat zeggen dat stoffen waarvan de moleculen een chemische binding tussen koolstof en waterstof bevatten, afgebroken worden door de natuurlijke activiteit van micro-organismen. Bij Shampoo Bars vinden we dit heel belangrijk. Zo zijn ook de verpakkingen van onze shampoo bars 100% biologisch afbreekbaar.

Verantwoord

Het derde en tevens laatste kenmerk van een natuurlijke shampoo is dat de ingrediënten van de shampoo op verantwoorde wijze worden gewonnen. Dat betekent dat er bij het winnen van de ingrediënten rekening is gehouden met zowel mens als natuur.

Bevatten natuurlijke shampoo chemicaliën?

Een natuurlijke shampoo bevat geen chemicaliën zoals sulfaten, siliconen en parabenen. Deze chemicaliën worden vaak vervangen dor natuurlijke ingrediënten met (ongeveer) dezelfde functies.

Op dit moment zijn onze shampoo bars voor 98% natuurlijk. We streven naar 100% natuurlijke ingrediënten. We zijn elke dag bezig met het proberen en onderzoeken naar een unieke formule die wel 100% natuurlijk is. Dit heeft natuurlijk tijd nodig.

Werkt een natuurlijke shampoo goed voor elk type haar?

Onze natuurlijke shampoos werken prima voor verschillende typen haren. Aangezien elk type haar iets anders nodig heeft, hebben we voor de verschillende typen haren een pagina aangemaakt. Zo zie je enkel de shampoobars die geschikt zijn voor jou haar!

Er is echter een kleine uitzondering op regel. Bij extreem beschadigd haar wordt het wellicht lastig om het te herstellen met natuurlijke shampoo. De ingrediënten van een natuurlijke shampoo zijn hier simpelweg geschikt voor. Door middel van modificaties en synthetische ingrediënten kan extreem beschadigd haar beter herstellen.

Is een natuurlijke shampoo beter voor mensen met een droge & gevoelige hoofdhuid?

Bij Shampoo Bars horen we vaak dat mensen last hebben van vervelende (allergische) reacties op sulfaten, siliconen en parabenen die leiden tot een droge en gevoelige hoofhuid. Een natuurlijke shampoo is in dat geval zeker beter voor jouw hoofdhuid. Doordat er in natuurlijke shampoo enkel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten komt jouw hoofdhuid niet in aanraking met stoffen als sulfaten, siliconen en parabenen.

Vragen over natuurlijke shampoos?

We hebben geprobeerd je zoveel mogelijk uit te leggen over onze natuurlijke shampoos. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat je een vraag hebt die niet beantwoord wordt op deze pagina. Schroom in dat geval niet om ons een mailtje of chatbericht te sturen.

Ons klantenservice team helpt jou graag verder!

16
De waardering van shampoobars.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 10877 reviews.