Oeps! Shampoo Bar gebroken!

Nee hè! Daar gaat ie, razendsnel maar toch in slowmotion zie je het gebeuren. Je hebt je haren net heerlijk ingezeept met je favoriete Shampoo Bar, je wil de Bar terug leggen op je leuke Bamboe uitlekschaaltje en floep uit je hand, op de grond. Handen vol sop dus eerst maar je haar verder inzepen en dan de schade bekijken. En ja, je was er al bang voor maar de ramp heft zich al voltrokken. Je Shampoo Bar ligt in stukjes op de grond van de douche.

Kapot is niet onbruikbaar!

Je pakt de stukjes op en legt ze neer. Een sneu hoopje wat eerst zo leuk en fijn in gebruik was is nu.. Tsja. Zo kan ik hem toch echt niet mee gebruiken?

EN NU? NÚ is er hoop! Je kan namelijk je gebroken Bar nog steeds gebruiken. Maar hoe dan hoor ik je denken. In deze blog leggen we je steeds een scenario voor met allerlei oplossingen om optimaal van je Shampoo Bar gebruik te blijven maken, ook al is de Bar kapot: duurzaam, verstandig én in het kader van een zero waste leefstijl

Je kan de gebroken stukjes van de Shampoo Bar in het Ramie Zeepzakje doen van Shampoo Bars. Het zakje werkt antibacterieel, je kan hem ophangen en daarom is ie perfect voor stukjes Shampoo Bar. Op deze manier verspil je niet alleen je Shampoo Bar maar verspil je ook geen geld!

Heb je geen Ramie zakje in huis en ben je lekker handig met haken of breien? Doe het dan lekker zelf! Een goede reden om met een kop thee op de bank te ploffen en even je zinnen te verzeten en je haak of brei kunsten in de strijd te gooien. Maak korte steken zodat de stukjes Shampoo Bar niet uit het zakje kunnen vallen.

Niet haken en ook geen Ramie zakje in huis? Je hebt vast nog wel een sieraden zakje waar je je oorbelletjes in mee kreeg. Kan ook fungeren als zakje voor je kapotte Shampoo Bar! Een hydrofiel washandje kan ook een goede optie zijn, even dichtmaken aan de bovenkant met een haarelastiekje en klaar is je Shampoo Bar zakje.

Ook kan je de stukjes ‘plakken’ op een nieuwe Bar. Even goed natmaken en je plakt hem er zo op.

Ben jij even goed bezig zeg! Door op deze manier toch je Shampoo Bar te gebruiken én op te maken heb je een mooie stap gezet in de duurzame gedachte en zero waste leefstijl! Kapot is dus niet altijd onbruikbaar!

Zero waste, Zero worries!

En ja hoor daar gaat ie. Ik probeer mijn Shampoo Bar op het Bamboe Zeepschaaltje, die overigens perfect past op mijn douchemuurtje, te leggen maar: ik gooi over! Oh nee oh nee daar gaat ie! Met een boogje en een doffe flats komt ie terecht op de badkamervloer. En ja hoor je raadt het al. Kapot, stuk, gebroken. Zo voel ik me nu een beetje maar zo ziet vooral mijn fijne shampoo maatje eruit.

Na het douchen pak ik de stukjes op en leg ze in een bakje. Je zou denken dat je er niks meer mee kan doen maar ik krijg een idee: Dit is ooit vloeibaar geweest toch? En daarna samengeperst tot Bar lijkt me? Als ik een beetje knutsel kan ik er misschien wel weer een Bar van maken.

Ik besluit het Shampoo Bar Blikje hiervoor te gebruiken. Ik leg de stukjes erin en voeg een klein beetje water toe. Klein beetje maar hoor! Ik prak alles met een vorkje tot een vaste brei en laat het een dag of 2 staan zodat alle stukjes weer één Shampoo Bar kan worden.

Op deze manier hoef je je Bar dus niet weg te gooien en zit je dus niet zonder Shampoo! Lekker duurzaam omdat ik gewoon mijn Bar nog kan gebruiken en ook geen extra afval! Zero waste, Zero worries!

Zero waste? Check!

Yes daar komt de postbezorger met mijn pakketje duurzame zaligheid! Mijn Shampoo Bars zijn binnen gekomen. Ik maak het pakketje snel open en de heerlijke geur van mijn nieuwe Bars komt me al tegemoet! Grappig die opvulchipjes ook! 100% biologisch afbreekbaar!

Ik maak alle Bars even open zodat ik het verschil even kan ervaren tussen de verschillende producten. De Body Bars zijn vierkant en de Shampoo en Conditioner Bars zijn rond. Op de achterkant staat of het een Shampoo of Conditioner Bar is net als alle ingrediënten, die vind je ook op de achterkant van de Bars.

Ik heb alle Bars op één na open gemaakt, oei die voelt niet helemaal oké. Is ie kapot? Ik haal de papieren wrap van de Shampoo bar en zie dat de Bar zijn reis naar mijn huis niet heeft overleefd. En dat met zo’n goede verpakking! Hebben ze er mee over gegooid of is het pakket gevallen? Nou ja je zal het nooit weten, even kijken hoe we dit kunnen oplossen.

Misschien als ik de gebroken stukjes in een pantykousje doe kan ik mijn haar er nog prima mee wassen! Ik doe de stukjes erin en houdt het zakje onder de kraan en het begint heerlijk te schuimen als ik de stukjes een beetje over elkaar wrijf. Als je er nou een lus maakt van de bovenkant van het kousje dan kan je het kousje als zakje ook ophangen in de douche. Zo kunnen de stukjes ook weer goed drogen en kan je optimaal gebruik blijven maken van je Shampoo Bar. Hoef ik hem gelukkig niet weg te gooien en kan ik gewoon mijn haar wassen. Vandaag iets gedaan aan het Zero Waste principe? Check!

Goed gedaan Eco Warrior!

Vandaag heb ik de hele dag thuis gewerkt en na de afwas breng ik het afval naar de containers. Tjonge wat een afval weer bedenk ik me als ik de plastic zak met plastic afval in de oranje bak doe. Bij het papieren afval zie ik de wraps van mijn Shampoo Bars! Oh ja denk ik: daar moet ik ook nog wat mee. Ik heb de Bar per ongeluk laten vallen en helaas is de Bar in ik weet niet hoeveel stukjes kapot gevallen. Ik heb de stukjes even op een schoteltje gelegd en heb een nieuwe bar open gemaakt maar eigenlijk is dat zonde natuurlijk! Ik kan de stukjes toch wel op één of andere manier nog gebruiken?

Ik doe wat research en ga die avond aan de slag. Ik ga van de stukjes Shampoo Bar proberen een vloeibare shampoo te maken. Heb ik wel een fles nodig… even zien. JA! We aten vanavond makkelijke pasta met saus uit een (leuke) glazen fles! Ik haal het etiket er af en maak de fles schoon, wat een leuke vorm eigenlijk, kan ook wel voor een leuk plukboeketje gebruiken. Maar eerst ga ik er shampoo proberen in te maken!

Wat heb je nodig:
Voor 10 gram stukjes Shampoo Bar geldt onderstaande verhouding:

 • Een glazen fles of potje van minimaal 150 ml
 • Shampoo Bar stukjes
 • 11 ml gekookt water
 • De duurzame gedachte!

Werkwijze:
Doe de stukjes Shampoo Bar in een bakje, giet een klein scheutje gekookt water erbij en prak met een vorkje de stukjes tot een egale fijne pasta. Doe met een lepel de shampoo pasta in de fles of het potje en giet het gekookte water erbij. Doe de dop weer op de fles en roer alles met een draaiende beweging door elkaar. Niet te hard schudden want dan gaat het erg schuimen! Laat 2 uur staan en roer weer goed door elkaar: haal de dop er af en laat afkoelen. Als de shampoo is afgekoeld de dop er weer op doen anders droogt het teveel in.

Tadaaaaaa: jouw zelf gefabriceerde shampoo staat nu voor je! Goed gedaan Eco Warrior!

Gebruik:

Doe een klein scheutje ter grootte van een 10 eurocent munt in je handpalm en verdeel over je handen en laat iets opschuimen, verdeel net als een shampoo uit een fles over je haar en laat schuimen. Spoel goed uit en klaar!

Zo gaat jouw (Shampoo) Bar langer mee:

Zorg dat jouw Bar na iedere wasbeurt de kans krijgt om goed te drogen. Dit doe je door deze te bewaren op of in een van onze accessoires. 

Bamboe Zeepplank

Uitlekken en drogen

Bamboe Zeepschaaltje

Uitlekken en drogen

Bar Zakje

Hang op en laat drogen

Reisblikje

Om mee te nemen

Bar Organizer

Hang op en laat opdrogen

12 reacties op “Oeps! Shampoo Bar gebroken!

 1. Shampoo Bars zegt:

  Hi Toos,

  Bedankt voor je bericht. Wat leuk dat je ons proefpakket gaat proberen! We horen graag hoe de Shampoo Bars bevallen.

  Met plasticvrije groet,

  Team Shampoo Bars

 2. Anja Rasms zegt:

  Hoi, weet je zeker dat je maar 11ml water toevoegd? Lijkt erg weinig, zeker omdat er staatsat je een potje van minimaal 150 ml nodig hebt.
  Vroeg me af of je van d3 bodybar ook een soort badschuim/ badolie kan maken op deze manier. Zou dus graag willen weten of het asntal milliliters klopt.

  • Shampoo Bars zegt:

   Hi Anja,

   Bedankt voor je bericht en excuses voor deze late reactie. Je hebt 11 ml water nodig per 10 gram Shampoo Bar (stukjes). Met de Body Bars hebben we dit zelf (nog) niet geprobeerd omdat deze steviger zijn en het eigenlijk niet voorkomt dat deze breken!

   Plasticvije groet,

   Team Shampoo Bars

  • Shampoo Bars zegt:

   Hi Charlotte,

   Met de Conditioner Bars hebben we dit zelf (nog) niet geprobeerd omdat deze steviger zijn en het eigenlijk niet voorkomt dat deze breken!

   Plasticvije groet,

   Team Shampoo Bars

   • Amande zegt:

    Dat ben ik niet helemaal met jullie eens! Als ze bar dun is geworden van al het gebruik kan hij weldegelijk breken. Ik heb hem omgesmolten en in een vormpje gegoten. Werkt super (niet voor de shampoobar)

 3. Yvonne 2021 zegt:

  ik ga voor het eerst de bars proberen en ben heel benieuwd. Normaal gesproken vind ik zeep altijd een vieze bedoening het worden vaak vieze hompjes en daar waar ze liggen laten ze altijd veel restmateriaal achter en die gaan weer stinken . . . . . nou dat dus, we zullen zien het proefpakket en een verspilmenietje , ik ga het proberen en kom erop terug

  • Shampoo Bars zegt:

   Hi Yvonne,

   Bedankt voor je reactie. Wat leuk om te horen dat je het proefpakketje gaat proberen! Wij bieden verschillende duurzame accessoires aan zodat je de Bars goed kan bewaren en drogen.

   Plasticvrije groet,

   Team Shampoo Bars

 4. C zegt:

  Shampoobars zijn goed alternatief en bevatten geen microplastics! Bodybars zijn echter een te duur alternatief voor gewoon stuk zeep. Die bevatten meestal ook geen microplastics. (Je kunt al je producten controleren op aanwezigheid van microplastics door de ingredientenlijst te scannen met de Beat The Micro Bead app. Duurzaamheid hoeft niet altijd duur te zijn!

 5. Jorien zegt:

  Ik heb een kokosbar die heerlijk ruikt maar ook wel snel breekt (in vergelijking met andere bars die ik eerst had). Dus daar ga ik zeker zo’n zakje voor haken. Dank voor de tip! Ik heb dat trouwens ook al voor een bodyzeep. Toevallig niet niet van jullie, maar wel ook plasticvrij etc.

 6. Alix zegt:

  Hallo allen. Na wekenlang zoeken vond ik vorig jaar deze shampoo bars. Het zijn de beste die ik uitprobeerde. Ik heb heel lang haar met lokken. De honing bar en conditioner doen wonderen! Nu al 8 maand tevreden klant! Alle kleine brokjes van al mijn zeepjes ( ook body en handzeepjes en conditioner) hou ik samen in een potje. Als het potje vol is, smelt ik alle brokjes met een beetje water au bain Marie . Ik voeg er evt wat druppeltjes aroma olie bij. Ik giet alles in een siliconen cupcake vormpje en laat dit enkele dagen in een droge ruimte staan. Nadien haal ik het er uit en keer het om om verder te drogen. Je kan er ook voor kiezen om alles tot een balletje te kneden, dat ligt aangenaam in de hand. Gewoon eens experimenteren ermee ????

Geef een reactie

Sluiten