Plasticvrij scheren doe je zo!

Ja dames en heren, plasticvrij scheren kan je leren. Lees ons blog en wordt enthousiast! 🤩

Aan de slag met plasticvrij scheren

Bijna iedereen is eigenlijk gewend aan de leuke felgekleurde plastic scheermesjes. Deze beloven je de meest zachte huid en bevatten hierom vaak meerdere mesjes dicht op elkaar. Het nadeel hiervan is dat de mesjes vaak aan de haartjes trekken, hierdoor wordt het haartje stuk getrokken en niet netjes afgesneden. Daarom voelt het soms alsof je na een uur als stoppels hebt. Ook een nadeel: veel plastic, regelmatig vervangen en het kost je uiteindelijk een flink bedrag!

Een Bamboe veiligheidscheermes is daarom een uitkomst. De loeischerpe mesjes zitten veilig in het mes verwerkt en laten een super glad gevoel achter zonder huidirritatie.

Lees hoe en waarom dit scheermes een uitkomst is

Dames, heren en iedereen die van zacht houdt. Dit is waarom je zou ‘moeten’ (nee, niks moet maar we maken graag ons punt 😉) overstappen op een Safety Razor!

Een goede investering voor jou en het milieu

Het Bamboe Veiligheidsmens gaat lekker lang mee! Als je er een beetje zuinig op bent een leven lang! De mesjes zijn makkelijk te vervangen en online of bij de plaatselijke drogist te verkrijgen. Én bijna geen afval. Bewaar de gebruikte mesjes in een afgesloten bakje en lever in bij de milieustraat. Nooit meer plastic wegwerpmesjes in de prullenbak. Hoera!

Super glad resultaat

Ken je dat? Klaar met je scheerbeurt, je draait je om en je hebt alweer stoppels. Hoe dan?!
Zoals hierboven al even benoemt trekken sommige scheermesje de haartjes stuk waardoor deze niet netjes worden afgesneden. Het voelt dan net alsof je direct al stoppeltjes hebt. Een Safety Razor heeft één vlijmscherp mesje (mits je deze regelmatig vervangt) welke de haartjes gelijkmatig afsnijdt. De scheermesjes zijn los te bestellen en makkelijk te vervangen.

Geschikt voor alle lichaamsdelen

Baarden, benen, oksels en bikinilijnen! Misschien is het even 1 à 2 keer inkomen (doe alsjeblieft voorzichtig 😉) maar als je eenmaal gewend bent aan dit scheermes is dit echt dé oplossing voor onnodig plasticverbruik, huidirritatie en een fortuin aan wegwerp scheermesjes!

Minder huidirritatie

Doordat het mesje soepel over de huid glijdt (laat het scheermes zijn werk doen en druk niet te hard) is de kans op huidirritatie en ingegroeide haartjes een stuk minder. In combinatie met een verzorgende scheerzeep wordt de huid zo min mogelijk beschadigd en hersteld deze door zachte en milde ingrediënten.

Plasticvrije scheerzeep

Die grote (vaak roestende) fles scheergel/schuim kan lekker de deur uit! Een Shaving Bar is de uitkomt voor een verpakkingsvrije scheerbeurt. De Bar is samengesteld met fantastische ingrediënten op natuurlijke basis. Kokosolie, Shea Butter, Zonnebloemolie en Aloë Vera zijn een perfect viertal in deze Bar. Het sulfaatvrije schuim droogt de huid niet uit.

Het zachte schuim verdeel je makkelijk over het te scheren gebied en maakt deze makkelijk om te scheren. Geen geklieder en gedoe met veel te veel schuim maar precies wat je nodig hebt!

Water zit er ook niet in. Veel scheerzepen in bus bevat een gedeelte water. Houd de Bar even onder de (warme) kraan en schuim lekker op in je handen. Verdeel het schuim over het te scheren gebied en scheer zoals je gewend bent. Je kan de Bar ook direct op de huid gebruiken.

In welke richting moet je je (benen) scheren?

Scheer om te beginnen altijd eerst in de richting waarin het haar groeit. Als je eerst (je been) in deze richting scheert, wordt het haar al tot een redelijke lengte teruggebracht en krijgt je haar de tijd om zachter te worden voor de volgende stap.

Heb je een zeer gevoelige huid dan is het goed om voorzichtig te zijn en je huid goed in de gaten te houden. Gaat dit goed dan kun je de volgende keer ook tegen de haarrichting in scheren voor een ultra glad resultaat. 

Scheertips: lees en leer!

  1. Let op dat je het mesje alleen voor jezelf gebruikt en niet deelt met anderen, een infectie is alles wat je niet wil!
  2. Scrub de bikinilijn even voor je gaat scheren. Dat voorkomt ingegroeide haartjes.
  3. Oksels kan je in alle windrichtingen scheren!
  4. Zorg dat je scheert met een scherp mesje. Wist je dat je je eerder snijdt met een bot mesje? Ook trekken botte mesjes aan de haartjes, hieraan merk je dat het ‘tijd’ is!
  5. Baard scheren? Spoel je mesje regelmatig af tijdens de scheerbeurt. Verzorg je baard hierna met onze heerlijke Beard & Body Bar.

Geef een reactie

Sluiten