Anti roos shampoo

Lees meer

Misschien loop je er al een tijdje mee of heb je het recent ontdekt; Op de schouders van je jasje zie je vaker witte schilfers liggen. Heb je last van schilfertjes in je haar en een jeukende hoofdhuid? Dan heb je waarschijnlijk hoofdroos. Je haar heeft behoefte aan een anti-roos shampoo, maar maak je geen zorgen! Je bent hier op de juiste plek beland. Zeg vaarwel tegen roos met de krachtige werking van onze beste anti-roos shampoo.

Lees minder

Toont alle 2 resultaten

Shampoo Bar Rozenblaadjes

Anti-roos

Shampoo Bar Jasmijn – Kamille

Anti-roos

Wat is hoofdroos?

Elke dag sterven er cellen van je hoofdhuid. Je huid maakt namelijk continu nieuwe celletjes aan. De afgestorven huidcellen zijn met het blote oog nauwelijks zichtbaar. Echter, er zijn soms situaties waarbij er sprake is van overmatige productie van nieuwe huidcellen. Met als gevolg veel meer dode huidcellen. Wanneer deze dode huidcellen zich samenkleven met talg, dan spreken we van hoofdroos. Hoofdroos is een milde vorm van eczeem. Er ontstaan als het ware kleine ontstekingen aan de hoofdhuid. Hierdoor gaat je hoofdhuid sneller schilferen en heb je een goede anti-roos shampoo nodig. Je haren wassen met de beste anti-roos shampoo biedt uitkomst. Wist je trouwens dat hoofdroos niet besmettelijk is? Dat is een zorg minder!

Hoofdroos zijn kleine schilfertjes die ontstaan als de hoofdhuid zich te snel deelt. Normaal gesproken duurt het drie weken voor deze huid zich heeft vervangen. De dode laag valt hierbij in zulke kleine fragmentjes uiteen dat we er niets van merken. Bij roos gaat het allemaal twee keer zo snel. Naast het gegeven dat de cellen zich sneller vernieuwen, gaan ook de kliertjes in je huid harder werken. Hierdoor kun je bij roos te maken krijgen met een hogere talgproductie. Deze talgproductie draagt bij aan de klontering van je huidcellen en kan eventueel jeuk veroorzaken. Roos kan geen kwaad en kan na een tijdje weer verdwijnen, maar helaas ook net zo snel weer terugkomen.

Oorzaken van hoofdroos?

De oorzaak van hoofdroos is nog niet eenduidig bekend. Roos kan bij iedereen voorkomen en er komt misschien een moment waarop je behoefte hebt aan een effectieve anti-roos shampoo. Wel zijn er een aantal factoren bepalend voor een toename van nieuwe huidcellen. Denk aan genetische aanleg, hormoonbalans of lange periodes van stress. Ook het werken in een droge omgeving kan hoofdroos bevorderen. De hoofdhuid produceert dan meer talg. Naast het kiezen van een goede anti-roos shampoo is het verbeteren van jouw immuunsysteem raadzaam. Gezond eten en voldoende ontspanning versterken al het effect van een anti-roos shampoo.

Mogelijk kunnen klachten toenemen door:

  1. Stress
  2. Sommige soorten eten of drinken.
  3. Zeep
  4. Koude, droge lucht of te warme lucht.

Bij roos zijn de huidkliertjes vaak actiever dan normaal, waardoor ze extra talg produceren. Talg is een vettige substantie die je huid gezond en soepel houdt. Er komt meer talg en vet op de huid. Dat kan ook zorgen voor jeuk.

Let op! Soms kan je last hebben van schilfers in je haar en jeuk op je hoofd maar wordt dit veroorzaakt door een zeer droge en gevoelige hoofdhuid. Gebruik dan de beste shampoo voor de gevoelige huid en lees ons blog over de gevoelige huid en jeuk.

Wat kan je doen tegen hoofdroos en schilfers?

Help is on the way! We geven je graag wat tips om je van roos af te helpen.

Natuurlijke Shampoo Bar tegen hoofdroos

Onze Shampoo Bars met antiroos werking worden voor 98% gemaakt met natuurlijke ingrediënten en is daarmee een natuurlijke shampoo. Dat betekent dat er geen siliconen, sulfaten of parabenen in deze Shampoo Bars zijn verwerkt en de werkzame stof tegen roos op natuurlijke basis is. De natuurlijke eigenschappen van deze anti-roos Shampoo Bars maakt het haar stevig, glanzend en verminderd roos. Het kan daarnaast gebruikt worden bij de droge en schilferige huid. De Shampoo Bars Jasmijn-Kamille en Rozenblaadjes zijn geschikt voor normaal haar en een droge hoofdhuid. De Shampoo Bar werkt door toegevoegde natuurlijke extracten effectief tegen roos.

  1. Gebruik een antiroos shampoo zoals de Shampoo Bar Jasmijn-Kamille of Rozenblaadjes
  2. Föhn je haar niet te warm.
  3. Vermijd krabben en kriebelen, aangezien dit de hoofdhuid kan irriteren.
  4. Douche niet te heet. Heet water droogt zowel je haar als je huid uit, wat kan leiden tot overmatige talgproductie.
  5. Zorg voor en goede en gebalanceerde voeding en drink voldoende water.

Hoe werkt een anti-roos shampoo?

De werking van de beste anti-roos shampoo is drieledig. Eerst moeten de afgestorven huidcelletjes op een normale manier losraken van de huid. De anti-roos shampoo zal vervolgens de talgproductie herstellen en in balans brengen. Daarnaast is het van belang dat de shampoo ingrediënten bevat die de (eventuele) Malessezia gistcellen bestrijdt. Daardoor wordt ook de groei van huidschimmels en bacteriën onderdrukt. Een goede anti-roos shampoo gaat tot slot het gisten op de hoofdhuid tegen. Het vermindert de ontstekingen en pakt de jeuk aan. Kom snel van de schilfers af met een goede anti-roos shampoo! Waar wacht je nog op?

Beste anti-roos shampoo: welke ingrediënten zijn er nodig?

Voor een anti roos shampoo kan je kiezen uit heerlijke geuren. Zo is onze collectie voorzien van een shampoo van Rozenblaadjes. Dompel jezelf in een roze bloemenveld en pak de hoofdroos aan in één klap. Liever een frisse anti roos shampoo? Dan is de shampoo van Jasmijn-Kamille wellicht iets voor jou. De shampoobars bevatten minder chemicaliën dan reguliere shampoos en behandelen de hoofdhuid zacht. Precies waar een goede anti-roos shampoo aan moet voldoen. De anti-roos Shampoo Bars zijn niet alleen perfect tegen roos maar helpen ook tegen droog haar. Ontdek snel de beste anti roos shampoo voor jou!

Sluiten