Shampoo tegen vet haar

Lees meer

Vet aanvoelende lokken en pas net je haar gewassen? We hebben er allemaal wel eens last van. De een meer dan de ander. We helpen je graag bij het vinden van een fijne natuurlijke shampoo tegen vet haar. Want gebruik je geen vet haar shampoo, dan worden je haren snel zwaar en plakkerig. Gelukkig kan je je haardos met een shampoo voor vet haar weer energie geven. In ons assortiment is er voldoende aanbod aan shampoos tegen vet haar. Kies een shampoo bar met Sinaasappel of Citroen.

Lees minder

Enig resultaat

Shampoo Bar Citrus

Vet haar

Oorzaak van vet haar

Vet haar betekent niet dat je haar vies is! Vet haar heeft een oorzaak, namelijk overtollige talgproductie. Talg wordt aangemaakt in de talgklieren die zich in haarzakjes bevinden. Het kan voorkomen dat de talgklieren op je (hoofd)huid te veel talg produceren. Talg is een natuurlijk en lichaamseigen middel om je huid te beschermen tegen bijvoorbeeld uitdroging, infecties of bacteriën.

Wat te doen tegen vet haar

Overtollige aanmaak van talg kan verschillende oorzaken hebben maar is voor een deel te voorkomen!

1. Het gebruiken van een verkeerde shampoo of andere verzorgingsproducten

Gebruik niet te veel product en gebruik een product die goed past bij jouw haar/huidttype. Een shampoo bar tegen vet haar geeft ruimschoots product af en is makkelijk te doseren. Geen grote klodder dus maar een paar keer subtiel wrijven levert al het nodige schuim, een schoon gevoel en het gewenste resultaat op. De zeer milde sulfaten en natuurlijke extracten in onze shampoo bars hebben een positief effect op de huid in plaats van zeer agressieve shampoos waardoor je misschien denkt dat je haar heel schoon is maar waardoor je haar en huid alleen maar meer uit balans raken. Onze shampoo bars zijn vrij van parabenen en siliconen, deze stoffen zorgen voor een extra laagje om je haar en dat heeft een nadelig effect op (vet) haar.

2. Stress

Stress heeft een nadelig effect op je lichaam dus ook op je huid. Dit kan ervoor zorgen dat je haar vet aanvoelt of sneller vet wordt.

3. Hormonale veranderingen/schommelingen

kunnen ervoor zorgen dat je huid uit balans raakt. Mocht dit veel effect hebben op jouw huid overleg dan met je huisarts wat je het beste kan doen.

4. Ongezond voedingspatroon.

Vaak merk je na een aantal dagen ongezond eten dat je huid niet meer straalt, je last krijg van puistjes en oneffenheden. Dit kan zich dan ook uiten in een disbalans op je hoofdhuid die vettiger zal aanvoelen. Eet genoeg groente, fruit en vezels en drink voldoende.

5. Te vaak haren wassen

2 a 3 x per week is meer dan genoeg! Het voorkomt dat je (te vaak) de natuurlijke olie laag van je hoofdhuid haalt waardoor je lichaam steeds sneller talg gaat produceren en je dus eerder kans hebt op vet haar.

6. Te veel borstelen of te vaak aanraken van je haar.

Probeer zo min mogelijk door je haar te wrijven. Door te veel borstelen of door je haar wrijven verspreiden de oliën op je hoofdhuid zich door het haar waardoor je coupe eerder vet wordt.

7. Te warm water of te warme stylingtools drogen je hoofdhuid uit.

Door hitte droogt je huid uit en wordt wordt deze weer gestimuleerd om talg aan te maken. Probeer je warmtekrullers of styltang iets verder van de haaraanzet te gebruiken en douche iets minder warm.

Natuurlijke en duurzame haarverzorging

Met een natuurlijke shampoo help jij je coupe te verzorgen maar ook het milieu. Onze Shampoo Bars bevatten alleen de nodige ingrediënten die niet schadelijk zijn voor jou of het milieu. Onze Shampoo Bars tegen vet haar zijn verrijkt met Kastanje extract. Een prachtig natuurlijk middel die jouw hoofdhuid in balans brengt. Milde schuimmiddelen zorgen voor een schoon en fris gevoel. Verschillende zachte en natuurlijke parfums geven je haar een lekker fris geurtje.

Vet haar maar droge punten?

Heb jij meer gecombineerde verzorging nodig? Is je haar wat vetter bij de aanzet en wat drogen in de punten? Dan is de shampoo Bar Meloen en de Shampoo Bar Kiwi een uitkomst. Deze zijn geschikt voor normaal tot vet haar Zijn de punten van je haar wat droger en kunnen deze wel wat extra verzorging gebruiken? Gebruik dan een Conditioner Bar. Vermijd hierbij de haaraanzet en gebruik, zeker bij vet haar, alleen in de puntjes.

Wat is vet haar en waar let je op bij een shampoo voor vet haar?

Op je hoofd maken talloze talgklieren een vettig laagje. Dat zorgt voor de bescherming van je haar. Werken ze niet hard genoeg, dan krijg je last van droog haar of een gevoelige hoofdhuid. Bij een te hoge talgproductie ontstaat er juist vet haar. Dit bestrijdt je met een vet haar shampoo. Wil je jouw haar wassen met een shampoo tegen vet haar? Doe dat dan voorzichtig. Een hardhandige hoofdmassage stimuleert namelijk de talgklieren, zelfs met een shampoo voor vet haar. Ga dus mild met je hoofdhuid om tijdens de wasbeurt met een vet haar shampoo. Naast het kiezen van de beste shampoo tegen vet haar, speelt ook het weer een belangrijke rol. Hoe warmer het is, hoe eerder je door transpiratie een shampoo voor vet haar nodig hebt. Zorg ervoor dat je in de zomer een vet haar shampoo in de badkamer hebt. Ook bij fanatieke sporters ontstaat gauw vet haar. Dus voor de sportievelingen onder ons is er veel baat bij een shampoo voor vet haar.

Hoe werkt shampoo tegen vet haar?

Wil je jouw haardos weer laten schitteren met een shampoo voor vet haar? Ga dan voor een natuurlijke shampoo tegen vet haar. Chemische toevoegingen in de reguliere shampoo tegen vet haar kan de hoofdhuid irriteren. Door de irritatie neemt de talgproductie toe. Een milde en natuurlijke shampoo voor vet haar veroorzaakt geen overreactie. Bovendien zijn de toegevoegde ingrediënten in de vet haar shampoo juist geschikt bij overmatige talgproductie. Zo is de shampoo bar citroen een goede vet haar shampoo. Citroen laat de overtollige olie op de hoofdhuid verdwijnen. Ga je liever voor een shampoo met zeewier? Die zorgt naast het reinigen van het haar ook voor meer volume. Kies jouw ideale shampoo tegen vet haar.

Vet haar shampoo zonder siliconen

Heb je vet haar? Koop dan een shampoo zonder siliconen. Wanneer deze wel in de shampoo tegen vet haar zit, dan geeft het een beschermend laagje over de haren. Daardoor wordt het haar bij een shampoo tegen vet haar juist zwaarder en verliest het zijn veerkracht. In een shampoo voor vet haar is er geen voordeel bij siliconen. Onze shampoo bars zijn vrij van siliconen. Je kan ze daarom uitstekend gebruiken als vet haar shampoo. Wist je trouwens dat je bij de shampoobars geen conditioner nodig hebt? Dankzij de voedende oliën heeft je haar geen belang meer bij een conditioner. Ontdek snel de shampoo tegen vet haar en blaas je haardos nieuw leven in!

Veelgestelde vragen

Een Shampoo Bar tegen vet haar bevat extracten die de hoofdhuidvetten weer in balans brengen en het minder snel vet doen aanvoelen.

De Shampoo Bar Citroen is geschikt voor vet haar en gaat zo’n 80 wasbeurten mee, dit staat gelijk aan ongeveer 3 flessen shampoo.

Zorg dat je handen nat zijn en wrijf de Shampoo Bar tussen je natte handen. Ga vervolgens met je handen door je haren. Je kan ook rechtstreeks met de Shampoo Bar over je natte haar wrijven. Verdeel het schuim door je haar en spoel het daarna uit met water.

Met het bamboe zeepschaaltje kun je optimaal gebruik maken van je Shampoo Bar. Hij heeft drie openingen, zodat de bar kan uitlekken. Hierdoor droogt je Shampoo Bar sneller en gaan deze langer mee. Mee op reis of bewaren? Dan is een opbergblikje ideaal! Laat je Bar altijd even goed drogen voordat je hem opbergt in het blikje, zo kan je optimaal gebruik blijven maken van je Shampoo Bar.

Sluiten