Toont alle 12 resultaten

Shampoo zonder palmolie

We gebruiken het dagelijks, maar wat is het precies? En wat zijn de gevolgen? Palmolie is een plantaardige olie die wordt gewonnen uit het vruchtvlees van de oliepalm, veganistisch zelfs. De olie bevat een hoog percentage verzadigde vetten en antioxidanten.

SLS
vrij
Shampoo en Conditioner
16.95
SLS
vrij
Anti roos
13.95
SLS
vrij
Natuurlijke glans
13.95
Palmolievrij
7.95
Palmolievrij
7.95
Om mee te nemen
3.95
Uitlekken en drogen
9.95
Hang op en laat drogen
3.95
Voor maar liefst 3 bars
16.95
Werkt absorberend
12.95

Palmolie wordt in ontzettend veel producten verwerkt. Binnen de shampoobars speelt palmolie een belangrijke rol. Het is de grondstof voor de zeepvervanger natriumlaurylsulfaat. Er zijn veel partijen tegen het gebruik van palmolie. Waarom eigenlijk?

Palmolie, fantastisch, maar niet altijd ecologisch verantwoord

Palmolie komt voornamelijk uit Azië. De vraag naar palmolie is de afgelopen jaren enorm gestegen. Daardoor worden er steeds grotere stukken regenwoud gekapt. Zo wordt er meer ruimte gemaakt voor palmolieplantages. Deze regenwouden bieden juist een leefomgeving en bescherming voor veel dieren, zoals tijgers en oerang-oetans. Op de plaatsen waar er gekapt wordt, moeten deze dieren dus vluchten. Ook geldt voor de inheemse bevolking dat ze worden gedwongen om te vluchten als ze in dezelfde omgeving wonen. Landroof gaat daarom vaak gepaard met conflicten. Dat maakt dat palmolie niet in alle gevallen een verantwoord ingrediënt is. Tenzij het duurzaam geproduceerd wordt.

De oorsprong van palmolie

Het traceren van de oorsprong van palmolie is lastig. Bewustwording is nog niet de oplossing, maar wel een gedachtegang. Palmolie zit nou eenmaal in veel producten. Toch zijn er constant verbeteringen op het gebied van shampoo. Denk aan shampoo zonder palmolie.

Waarom palmolie?

Een oliepalm levert bijna tien keer meer olie op dan soja, raapzaad of zonnebloemen. Dat maakt de productie relatief goedkoop. Niet alleen wordt palmolie gebruikt voor levensmiddelen, maar wat dacht je van biobrandstof? Dit zorgde voor een flinke boost bij de grote producenten. Inmiddels zorgt deze enorme groei voor grote problemen.

Hoe kijken wij van Shampoobars tegen palmolie aan?

In eerste instantie is Shampoobars gericht op de reductie van plastic. Wij willen het product steeds milieuvriendelijker maken. Daarmee is het palmolie dilemma een belangrijk punt. We zijn ons hiervan bewust en hebben ons verdiept in meer dan alleen het bekijken van foto’s. We zien de schrijnende gevolgen van de plantages. Dit vraagt om onderzoek. Wij zijn door deze kwestie tot de conclusie gekomen dat het boycotten van palmolie niet de oplossing is. Dat geldt voor zowel voeding als in cosmetica. Wij geloven dat reduceren het antwoord is. Ook binnen onze collectie streven wij naar een ruimer assortiment shampoo zonder palmolie.

Waarom zou ik kiezen voor een shampoo bar zonder palmolie?

We geven het toe, palmolie is een fantastisch product dat niet ten onrechte in veel cosmeticaproducten wordt verwerkt. Helaas is er voor de productie van palmolie veel grond nodig. Te vaak zien we dat hele stukken waardevol tropisch regenwoud tegen de vlakte gaan, puur en alleen om nieuwe palmolieplantages aan te leggen. Dit is uiteindelijk funest voor het milieu en de biodiversiteit. Door te kiezen voor een shampoo bar zonder palmolie roep je op je eigen bescheiden manier een halt toe aan de grootscheepse vernietiging van een uniek ecosysteem. Onze shampoo bars zonder palmolie bevatten alternatieven, waardoor de oh zo belangrijke werking van je shampoo in stand blijft, zonder bijkomende schadelijke effecten voor de natuur.

Reduceren met shampoo zonder palmolie!

Palmolie is populair omdat het winnen van de olie heel efficiënt is. Per hectare grond kunnen er enorme hoeveelheden olie worden gewonnen. Heb je de gelijke hoeveelheid nodig van kokosolie of sojaolie? Dan heb je veel meer hectare grond nodig voor dezelfde opbrengst. Hierdoor is het risico op ontbossing groter dan palmolie. En dus ook een groot verlies aan biodiversiteit en vergroot het de uitstoot van broeikasgassen door landomzetting. Daarom geloven wij niet in boycotten, maar reduceren. Wij bieden jou de kans om een keuze te maken. Ga je voor palmolie vrij shampoo?

Welke shampoo bar zonder palmolie is goed voor mij?

Heb je normaal of droog haar en voel je de behoefte aan een voedende shampoo? Onze shampoo bar met kamille maakt je haren weer soepel en veerkrachtig. Als je last hebt van pluizig haar, zou je onze shampoo bar met bamboehoutskool eens moeten proberen. Neem de tijd om ons assortiment te bekijken en let vooral op de ingrediënten en hun werking. Jij zoekt een shampoo zonder palmolie die je helpt bij het bestrijden van roos, of je gevoelige hoofdhuid verlichting geeft? Shampoo bars heeft voor jou dé oplossing. Vraag ons gerust om advies als je twijfelt welke shampoo bar voor jou écht geschikt is.

De waardering van shampoobars.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 3812 reviews.