Shampoo zonder parabenen

Normaal tot vet haar
Vanaf 4.95
Krullend haar
Vanaf 4.95
Curly Girl Friendly
Vanaf 4.95
Anti-roos
Vanaf 4.95
Normaal tot vet haar
Vanaf 4.95
Vet haar
Vanaf 4.95
Voor alle haartypes
Vanaf 4.95
Voor alle haartypes
Vanaf 4.95
Vet haar
Vanaf 4.95
Anti roos
Vanaf 4.95
Normaal tot droog haar
Vanaf 4.95
Normaal tot droog haar
Vanaf 4.95
Zilvershampoo
Vanaf 4.95
Gevoelige hoofdhuid
Vanaf 4.95
Voor baby's en kinderen
8.95
Voedend en hydraterend
16.95
Uitverkocht

Wat is shampoo zonder parabenen?

Parabenen worden gebruikt als conserveringsmiddel. Ze voorkomen de groei van schimmels en bacteriën (antibacteriële werking) waarmee zij de houdbaarheid van de shampoo verlengen.

Parabenen worden veel gebruikt in de cosmetica, huid-/haarverzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen, levensmiddelen en geneesmiddelen.

Parabenen zijn makkelijk uit te spoelen, beschadigen je haren niet en zijn biologisch afbreekbaar. Toch stappen veel mensen over op shampoo zonder parabenen; waarom is dat zo?

Ondanks dat deze stof niet persé irriteert kan het wel de hormoonhuishouding verstoren. Dit is echter wel minimaal. Parabenen zijn 1.000 tot 100.000 keer minder sterk dan het natuurlijke vrouwelijke geslachtshormoon. Bovendien zijn er nog wat andere nadelen waarover we jullie later meer zullen vertellen!

Shampoo zonder parabenen voor baby’s

Waar het voor volwassenen misschien wat onschuldig is, is dat voor baby’s niet altijd zo. In huidverzorgingsproducten voor babybilletjes is het gebruik van parabenen bijvoorbeeld aangescherpt. Doordat de billetjes soms geïrriteerd of beschadigd zijn kunnen er meer parabenen in het lijfje terecht komen.

Hoe herken je op de verpakking dat er parabenen in zitten?

Dit verschilt per branche. In de levensmiddelen industrie wordt er veelal gewerkt met E-nummers. Het E-nummer dat voor parabenen staat is E214-E219. Wil je een shampoo zonder parabenen kopen? In de cosmetica worden parabenen vaak bij hun naam genoemd op de verpakking, zoals methylparabeen of ethylparabeen.

Voordelen shampoo zonder parabenen

We hebben in de eerste paragraaf al een van de mogelijke gevolgen van parabenen beschreven. De geruchten gaan dat het gebruik van producten waar parabenen in zitten verwerkt nog meer schadelijke gevolgen heeft. We zullen hieronder enkele voordelen van shampoo zonder parabenen benoemen. Deze voordelen zijn onderzocht, maar er kon geen eenduidig antwoord op worden gegeven.

  1. Relatief kleinere kans op borstkanker;
  2. Geen huidirritatie;
  3. Geen verstoorde hormoonhuishouding;
  4. Geen invloed op insuline gevoeligheid en vetopname;
  5. Geen huidveroudering;

Anti-roos en volume in je haar

We krijgen vaak te horen dat mensen willen overstappen op shampoo zonder parabenen maar dat zij niet willen inleveren op de kwaliteit. Dat doe je met onze shampoo bars ook zeker niet! Omdat jouw haar voor een korte periode moet wennen aan de nieuwe ingrediënten van jouw shampoo kan het zijn dat het de eerste weken wat stugger aanvoelt. Met een paar weken zal dit bijtrekken en zal jouw haar weer heerlijk zacht aanvoelen.

Niet elke shampoo heeft daarentegen een anti-roos werking. Wij vermelden het eigenlijk altijd bij onze shampoo bar wanneer deze een anti-roos werking heeft. Neem bijvoorbeeld de Shampoo Bar Sinaasappel of de Shampoo bar Passion!

Shampoo zonder parabenen, sulfaten en siliconen

Ik heb goed nieuws; al onze shampoo bars zijn zonder parabenen, sulfaten en siliconen. Bovendien verkopen wij enkel natuurlijke shampoos! Ben je specifiek op zoek naar een shampoo zonder sulfaten of een shampoo zonder siliconen; dan adviseer ik je op de linkjes in deze zin te klikken.

Mocht dat niet zo zijn; kies dan lekker een shampoo bar uit! Je hoeft nergens rekening mee te houden. Geen enkele shampoo bar in ons assortiment bevat parabenen, sulfaten of siliconen.

Welke shampoo zonder parabenen adviseren wij?

In deze categorie hebben wij onze shampoos zonder parabenen verzameld. Deze kunnen wij allemaal adviseren. Mocht je nog vragen hebben over onze shampoos neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij helpen jou graag verder bij het maken van een geschikte keuze!

31
De waardering van shampoobars.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 9186 reviews.