Shampoo zonder sulfaten

Normaal tot vet haar
Vanaf 4.95
Krullend haar
Vanaf 4.95
Curly Girl Friendly
Vanaf 4.95
Anti-roos
Vanaf 4.95
Normaal tot vet haar
Vanaf 4.95
Vet haar
Vanaf 4.95
Voor alle haartypes
Vanaf 4.95
Voor alle haartypes
Vanaf 4.95
Vet haar
Vanaf 4.95
Anti roos
Vanaf 4.95
Normaal tot droog haar
Vanaf 4.95
Normaal tot droog haar
Vanaf 4.95
Zilvershampoo
Vanaf 4.95
Gevoelige hoofdhuid
Vanaf 4.95
Voor baby's en kinderen
8.95
Voedend en hydraterend
16.95
Uitverkocht

Een natuurlijke en gezonde levensstijl is hipper dan ooit tevoren. Zo is bijvoorbeeld het aantal veganisten ten opzichte van zo’n 20 jaar geleden extreem gestegen. Ook de cosmeticawereld maakt deze transitie door. Er is steeds meer vraag naar gezonde, groene producten. Een van de termen die veel voorbij komt is sulfaatvrije shampoo.

Wat is sulfaat?

Sulfaten zijn zouten van zwavelzuur. Ze hebben een reinigende werking en verwijderen vet en vuil met speels gemak. Sulfaat is in vrijwel elke shampoo terug te vinden.

Wat is shampoo zonder sulfaat?

Het sulfaat in jouw shampoo zorgt er voor dat het zo lekker schuimt. Dat maakt het ook dat veel mensen moeten wennen aan shampoo zonder sulfaat. Deze shampoo schuimt over het algemeen namelijk wat minder. Al onze shampoo bars bevatten geen sulfaat. Desondanks krijgen wij vrijwel nooit de klacht dat onze shampoo niet schuimt.

Wat is het verschil tussen shampoo zonder sulfaat, SLS en SLES?

Voor veel mensen is het niet duidelijk wat het verschil is tussen sulfaat, SLS en SLES. Begrijpelijk, aangezien de stoffen veel met elkaar te maken hebben. Het zit namelijk zo: “Sulfaat” is een overkoepelende term voor vier soorten reinigers waaronder SLS en SLES. Andere reinigers die onder sulfaten vallen zijn ALES en ALS.

Voordelen shampoo zonder sulfaat

Na het lezen van bovenstaande uitleg vraag jij je vast af waarom shampoo zonder sulfaat dan zo populair is. Dat komt door de mogelijke bijwerkingen van sulfaat. Door een shampoo zonder sulfaat te gebruiken heb je geen last van deze bijwerkingen. We hebben de voordelen van de shampoo zonder sulfaat hieronder op een rijtje gezet:

  1. Je haar droogt minder snel uit;
  2. Je haar raakt minder snel beschadigd;
  3. Je gekleurde haar zal langer haar kleur behouden;
  4. Je zal (eventueel) minder last hebben van een geïrriteerde hoofdhuid.
  5. De shampoo krijgt een conditioner-werking door de detergenten die zijn verwijderd;

Nadelen shampoo zonder sulfaat

Shampoo zonder sulfaat heeft echter ook wel wat nadelen.

  1. De voornaamste reden waarom de sulfaten SLS en SLES worden gebruikt is omdat ze goedkoop zijn. Een shampoo zonder sulfaat zal dan ook wat duurder zijn;
  2. De shampoo zal minder schuimen omdat er gebruik zal worden gemaakt van andere ingrediënten;
  3. De mildere reiniging zal er voor zorgen dat mensen met vet haar meer moeite moeten doen om hun haren te wassen. Dit geldt ook voor mensen die veel gebruik maken van haarstylingsproducten en haarverzorgingsproducten met siliconen. Haarstylisten adviseren dan ook vaak om sulfaatvrije shampoo te gebruiken in combinatie met siliconenvrije haarproducten;

Anti roos

Shampoo zonder sulfaten hebben niet persé ook een anti roos werking. Een anti roos werking is namelijk afhankelijk van het ingrediënten. In ons asortiment hebben we momenteel 2 anti-roos shampoo bars die tevens geen sulfaten bevatten, dit zijn: Shampoo Bar Passion en Shampoo Bar Sinaasappel.

Shampoo zonder sulfaten, parabenen en siliconen

Mocht je benieuwd zijn waar je nog meer op kan letten bij het aanschaffen van een shampoo, bij deze: parabenen en siliconen. Parabenen rekken de houdbaarheid van een shampoo, maar kunnen daarentegen ook leiden tot een verstoorde hormoonhuishouding.

Siliconen zorgen daarnaast voor een glanzend, zacht laagje op je haar. Wanneer dit synthetische siliconen zijn, wordt het lastig deze uit je haren te wassen. Wanneer er teveel siliconen in je haar zitten kan het uitdrogen en beschadigen. Let dus goed op bij het gebruik van shampoo met siliconen.

Goedkope shampoo zonder sulfaten

Shampoo Bars zijn een goedkope oplossing voor shampoo zonder sulfaten. Onze Shampoo Bars gaan namelijk tot 80 wasbeurten mee, wat gelijk staat aan 3 flessen shampoo. Dat maakt onze Shampoo Bars nog goedkoper dan normale shampoo!

Benieuwd of onze shampoo bars wat voor jou zijn? Probeer ze gerust eens uit. Mocht je nog vragen hebben, kun je ten alle tijden onze klantenservice raadplegen. Zij helpen jou graag verder!

31
De waardering van shampoobars.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 9186 reviews.