Duurzaamheid

We hebben een probleem

Grote kans dat de eerste shampoo fles die jij ooit hebt aangeschaft nog steeds ergens rondzwerft. Het duurt namelijk 450 jaar voordat deze afgebroken is en als duizenden stukjes microplastic in ons milieu terecht komt.

Ongevraagd nemen we een hoop plastic verpakkingen mee naar huis en 50% van die verpakkingen gebruiken we maar één keer voor we het weggooien. Uiteindelijk komt dit voor een groot deel in de oceaan terecht. De voorspelling is dat de oceanen halverwege deze eeuw uit meer plastic dan vis zal bestaan. Wist je dat nog geen 10% van het plastic daadwerkelijk gerecycled wordt en dat de productie van plastic jaarlijks met 8% stijgt?

Duurzaam betekent ook dichtbij

We zijn begonnen aan de keukentafel en dit voel en ervaar je nog steeds. Onze Bars worden handgemaakt in Nederland met natuurlijke ingrediënten van hoogwaardige kwaliteit. We weten daarom precies wat er in onze Bars zit en zijn daarom graag transparant over onze ingrediënten

Ook onze verpakking worden gemaakt in Nederland. Zo dichtbij, dat we ze op de fiets kunnen ophalen! 😉 🚲

Help mee voor een plasticvrije zee

Ieder jaar verbruiken we zo’n 500 miljoen flessen die we na gebruik weggooien.  Dat zijn 50 plastic verpakkingen per huishouden per jaar. Daarnaast vervoeren we onnodig 475 miljoen liter water per jaar, dat wordt toegevoegd in fabrieken in Europa, terwijl we dat water zelf in de kraan hebben. De meeste verzorgingsproducten bestaan namelijk voor zo’n 80% uit water.

Naast dat onze Bars je haar, lichaam en gezicht heerlijk reinigen en verzorgen zorgen ze er ook voor dat de wereld een beetje schoner wordt. Laten we stoppen met het produceren van plastic (shampoo) flessen en het vervoeren van water. Door het gebruik van onze Bars is dit namelijk niet meer nodig.

Bespaar op:

De verpakking

De verpakking waarin wij onze Shampoo Bars verpakken en versturen is volledig biologisch afbreekbaar, 100% plasticvrij en gemaakt van FSC gecertificeerd karton. 

De groene ‘opvulchipjes’ zijn samengesteld uit 100% natuurlijke grondstoffen: lucht, water en plantaardig zetmeel. Het wordt binnen zeer korte tijd biologisch afgebroken en is onschadelijk voor het milieu. Deze opvulchips kunnen worden hergebruikt, weggegooid of gecomposteerd en zijn 100% oplosbaar in water.

Bekijk onze verkooppunten

Naast het milieu zorgen we ook graag voor een fijne werkplek

Wij werken samen met de gemeente om zo mensen met een afstand tot arbeidsmarkt een kans te geven. Deze toppers helpen ons met inpakken van o.a. jouw plasticvrije Bars! Wij bieden hen een gezellige en veilige werkomgeving en zij bieden ons hun onmisbare handen en gezelligheid! Een waardevolle toevoeging aan de Shampoo Bars Family!

Meer over ons

Ontdek onze Verspilmenietjes

Bekijk verspilmenietjes

Meer over onze ingrediënten 

Lees meer

Ontmoet onze adoptiedieren

Lees meer