Ons verhaal

Hoe het allemaal begon…

Zes jaar geleden hebben Mark en Lyan de eerste 100% plasticvrije Shampoo Bar op de markt gebracht in Nederland. Ze vonden het bizar dat de meeste verzorgingsproducten voor 80% uit water bestaan. Hierdoor zit het verpakt in grote plastic flessen die allemaal vervoerd moeten worden. Een Shampoo Bar bevat alleen die 20% aan werkende ingrediënten en gaat gemiddeld net zo lang mee als 3 plastic shampoo flessen. Zo zijn niet alleen die grote vervuilende plastic flessen verleden tijd, ook bespaart het enorm veel ruimte en hierdoor ook co2. 

Alleen wat jouw haar en huid écht nodig hebben

We zijn begonnen aan de keukentafel en dit voel en ervaar je nog steeds. Onze Bars worden handgemaakt in Nederland met natuurlijke ingrediënten van hoogwaardige kwaliteit. We weten daarom precies wat er in onze Bars zit en zijn daarom graag transparant over onze ingrediënten

Van ‘bar’ goed idee naar Shampoo Bars

2017 – Idee

Wij vonden dat de verzorgingsmarkt anders moest en kwamen met een bar goed idee: de Shampoo Bar!

2018 – Testen, testen, testen…

Na heel veel testen in eigen keuken hebben wij in 2018 de verzorgingsmarkt op de kop gezet en ons eerste product gelanceerd. Je raadt het al: de Shampoo Bar

2019 – Uitbreiding assortiment

Al snel steunden meer mensen onze plasticvrije missie en werd de vraag naar verschillende soorten Bars groot. Daarom hebben we ons assortiment uitgebreid met o.a. Body en Conditioner Bars.

2020 – Verkooppunten

Er kwam veel vraag naar lokale verkooppunten en dat begrijpen we helemaal. We zijn daarom samen gaan werken met verschillende retailers zodat onze Bars lokaal gekocht konden worden.

2021 – Nog meer impact maken

De Shampoo Bars Family blijft groeien en het aantal huishoudens dat plasticvrij doucht wordt steeds groter. Onze Bars zijn een echt begrip, wauw!

2022 – Al onze recepten verbeterd

Samen met onze loyale Shampoo Bars Family hebben we al onze recepten verbeterd. Hierin is alle feedback van de afgelopen jaren meegenomen. 

2023 – Shampoo Bars Family

Inmiddels zijn er al meer dan 200.000 huishoudens overgestapt op onze (h)eerlijke producten en zijn we verkrijgbaar bij zo’n 1.000 zelfstandige retailers door Nederland en België.

Onze prijzenkast 🏆

Shampoo Bars heeft al veel mooie prijzen en nominaties op haar naam staan, iets waar we erg trots op zijn! Maar waar we het meest trots op zijn zijn toch wel de mooie woorden van onze Shampoo Bars Family en de meer dan 20.000 positieve recensies. Dit geeft ons zo veel energie en laat ons écht weer even beseffen waar we het voor doen. Hier kan geen trofee tegen op! 🙏

Meer over ons

Interview KVK over plasticvrij ondernemen

Bekijk interview

Webshop van het jaar 2023 gewonnen

Lees meer

Verkrijgbaar door heel Nederland en België

bekijk verkooppunten