Probeer plasticvrij douchen
9.0/10 uit 313 klantbeoordelingen
Krullend haar
9.4/10 uit 268 klantbeoordelingen
Curly Girl Friendly
9.5/10 uit 76 klantbeoordelingen
Zilvershampoo
9.2/10 uit 232 klantbeoordelingen
Anti roos
9.3/10 uit 119 klantbeoordelingen
Vet haar
9.1/10 uit 78 klantbeoordelingen
Anti-roos
9.5/10 uit 90 klantbeoordelingen
Voor baby's en kinderen
9.4/10 uit 40 klantbeoordelingen
Normaal tot droog haar
9.2/10 uit 88 klantbeoordelingen
Voor alle haartypes
9.4/10 uit 154 klantbeoordelingen
Vet haar
9.4/10 uit 109 klantbeoordelingen
Combineer en bespaar
9.5/10 uit 30 klantbeoordelingen Van €18.90 voor €17.95
Combineer en bespaar
9.7/10 uit 14 klantbeoordelingen Van €15.90 voor €14.95
Combineer en bespaar
9.5/10 uit 17 klantbeoordelingen Van €25.85 voor €24.95

Ik ben opzoek naar een Shampoo Bar...


Shampoo Bars

Opzoek naar een Shampoo Bar? Ook voor jou is er een geschikte Shampoo Bar! Er is voor ieder haartype een Shampoo Bar (ook wel bekend als haarzeep). Een Shampoo Blok of Bar is eigenlijk hetzelfde als een vloeibare shampoo. Maar er is een groot verschil. Reguliere shampoo bestaat voor ongeveer 80% uit water waardoor het vloeibaar is en wordt verpakt in een stevige plastic shampoo fles. Een Shampoo Bar is shampoo in een vaste vorm, een blok of Bar, hierdoor is er weinig verpakkingsmateriaal nodig (een gerecycled papieren doosje is voldoende). Daarnaast bespaar je erg veel plastic, zo’n 3 flessen per Bar. Een Shampoo Bar is plasticvrij, gaat drie keer zo lang mee als een vloeibare Shampoo, is natuurlijker samengesteld en daarnaast de ideale reisgenoot (geen vloeistof!)

Shampoo met natuurlijke ingrediënten

Een Shampoo Bar is er voor ieder haartype. Verschillende natuurlijke extracten helpen jouw hoofdhuid in balans te brengen, extra te verzorgen, te ontlasten en hebben zelfs een antiroos werking. Verzorgende ingrediënten van natuurlijke basis beschermen je haar tegen invloeden van buitenaf. Zo zorgt sheaboter voor hydratatie maar beschermt het haar ook tegen bijvoorbeeld zonlicht, thermische schade of uitlaatgassen. Kokosolie is zacht en verzorgt het haar op een milde en prettige manier.

Wij produceren onze Shampoo Bars zelf. Op deze manier hebben we controle over het product, de ingrediënten en de voorraad. Hierdoor gaan we verspilling tegen en kunnen we 100% achter ons product staan. Daarnaast vinden wij dat duurzaamheid ook dichtbij en lokaal is.

Shampoo Bars voor jong & oud

Ook voor kinderen en baby’s is er een Shampoo Bar! Zo kan je je kind al jong kennis laten maken duurzaamheid. Kinderen vinden een shampoo bar heel interessant en vinden daardoor het haren wassen vaak superleuk. Shampoo Bars prikken niet in de ogen maar uiteraard goed oogjes dicht met uitspoelen. De Shampoo Bar voor baby’s ruikt heerlijk, reinigt mild en heeft een leuk schildpadje op de bovenkant

Shampoo Bar gebruiken

Met een shampoo bar verander en verklein je jouw ecologische footprint. Doordat de Bar geheel is op te gebruiken en het doosje recyclebaar is, is er geen sprake van onnodig afval maar alleen van het hoognodige. Zo bevatten shampoo bars geen water, dat komt namelijk al uit de kraan. Shampoo bars zijn slim samengesteld waardoor je minder vaak je haar hoeft te wassen. Hiermee bespaar je water, shampoo, grondstoffen én tijd.

Een shampoo bar schuimt op het moment dat deze in contact komt met water. Je laat de Bar opschuimen in je handen en verdeelt het schuim over je haar en je hoofdhuid. Je kan er ook voor kiezen de shampoo bar direct op je haar te gebruiken. Spoel na het wassen goed uit met water en voeg bij droog haar een conditioner bar toe voor extra voeding en makkelijk doorkambaar haar. Laat de bar na gebruik goed drogen.

Shampoo Bars bewaren

Je bewaart je shampoo bar het beste op een uitlekaccessoire zoals een bamboe zeepplankje. De bar moet goed kunnen drogen in een goed geventileerde ruimte. Hierdoor droogt de bar hygiënisch op en gebruik je niet meer shampoo dan nodig is.

Shampoo Bars voor het goede doel

Op het moment dat je een shampoo bar in je handen hebt onder de douche steun jij al het goede doel. Je bent namelijk super goed bezig door plasticvrij te douchen en helpt hiermee de plastic soup te verminderen. Onze producten zijn vrij van elke vorm van plastic en dat maakt dat je een ontzettend goede keus hebt gemaakt.

Shampoo Bars is trotse business partner van het Wereld Natuurfonds. Samen maken we het verschil en kunnen we een boodschap uitdragen en een verandering teweegbrengen.

Veelgestelde vragen

Hoe gebruik je een Shampoo Bar?
Zorg dat je handen nat zijn en wrijf de Shampoo Bar tussen je natte handen. Ga vervolgens met je handen door je haren. Je kan ook rechtstreeks met de Shampoo Bar over je natte haar wrijven. Verdeel het schuim door je haar en spoel het daarna uit met water.
Hoe lang gaat een Shampoo Bar mee?
Een Shampoo bar gaat zo’n 3 shampoo flessen mee, dit is vergelijkbaar met ongeveer 80 wasbeurten.
Wat zijn de voordelen van een Shampoo Bar?
Een Shampoo Bar (ook wel bekend als haarzeep) is eigenlijk hetzelfde als een reguliere shampoo. Het verschil is dat reguliere shampoo voor ongeveer 80% uit water bestaat, waardoor het vloeibaar is en vaak wordt verpakt in een plastic shampoo fles. Een Shampoo Bar is shampoo in een vaste vorm, hierdoor is er weinig verpakkingsmateriaal nodig (een gerecycled papieren zakje/doosje is voldoende). Daarnaast bespaar je erg veel plastic, zo’n 3 flessen per Bar. Een Shampoo Bar is plasticvrij, gaat 3 x zo lang mee als een vloeibare Shampoo, is natuurlijker samengesteld en daarnaast de ideale reisgenoot (geen vloeistof!)
Voor welk haartype?
Voor ieder haartype bieden wij een Shampoo Bar. De Shampoo Bar Citroen is zeer geschikt voor bijvoorbeeld vet haar. De Shampoo Bar Honing is een fijne combinatie met droog of krullend haar.
Zijn Shampoo Bars dierproefvrij en vegan?
Al onze producten zijn dierproefvrij! Bijna al onze producten zijn vegan. Dit staat ook per product aangegeven op de productpagina.
Hoe bewaar je een Shampoo Bar?
Met het bamboe zeepschaaltje kun je optimaal gebruik maken van je Shampoo Bar. Hij heeft drie openingen, zodat de bar kan uitlekken. Hierdoor drogen de Bars sneller en gaan deze langer mee.Mee op reis of bewaren? Dan is een opbergblikje ideaal! Laat je Bar altijd even goed drogen voordat je hem opbergt in het blikje, zo kan je optimaal gebruik blijven maken van je Shampoo Bar.
De waardering van shampoobars.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 11292 reviews.