Over shampoo bars

Shampoo Bars is opgericht door een kleine groep mensen die de wereld een beetje mooier willen maken. Onder het mom van “begin bij jezelf” hebben wij het initiatief genomen om deze webshop op te richten. Ons doel is om het gebruik van plastic shampoo flessen te minderen.

Er is voor elk haartype een geschikte Shampoo Bar. Daarnaast hanteren we een zo laag mogelijke marktprijs, zodat het voor iedereen toegankelijk wordt. Eén Shampoo Bar staat gelijk aan 3 plastic flessen en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee. Shampoo Bars zijn milieuvriendelijker en (omgerekend) goedkoper dan de meeste reguliere shampoos. Samen kunnen we zorgen voor minder onnodig plastic gebruik.

“Shampoo Bars, beter voor het milieu, goed voor je haar!”

De verpakking

De verpakking waarin wij onze Shampoo Bars versturen is volledig biologisch afbreekbaar.

De zakjes waarin wij onze Shampoo Bars verpakken zijn recyclebaar. De productie is een duurzaam proces, waarbij veel wordt hergebruikt. Het papier van naaldhout heeft een zuivere samenstelling, dit maakt het geschikt om na gebruik te recyclen.

De groene ‘opvulchipjes’ zijn samengesteld uit 100% natuurlijke grondstoffen: lucht, water en plantaardig zetmeel. Het wordt binnen zeer korte tijd biologisch afgebroken en is onschadelijk voor het milieu. Deze opvulchips kunnen worden hergebruikt, weggegooid of gecomposteerd en zijn 100% oplosbaar in water.

De doos bestaat uit karton en is recyclebaar.

Plastic afval

Per persoon gebruiken we zo’n 165 kilo aan plastic verpakkingen per jaar. 50% van het plastic gebruiken we maar één keer voor we het weggooien. Ongevraagd nemen we een hoop plastic verpakkingen mee naar huis en die komen uiteindelijk voor een groot deel in de oceaan terecht. Dit richt veel schade aan vogels, zeedieren en vissen (circa zevenhonderd soorten dieren eten plastic). De voorspelling is dat de oceanen halverwege deze eeuw uit meer plastic dan vis zal bestaan.

Wist je ook dat:

  • Jaarlijks ongeveer 311 miljoen ton nieuw plastic wordt aangemaakt?
  • de productie van plastic jaarlijks met 8% stijgt?
  • 91 procent van al het plastic niet wordt gerecycled?
  • het bijna 400 jaar duurt om plastic af te breken?

Hoe gebruik je een shampoo bar?

  • Zorg dat je handen nat zijn.
  • Wrijf de Shampoo Bar tussen je handen. Je kan ook rechtstreeks met de Shampoo Bar over je natte haar wrijven
  • Masseer het schuim zorgvuldig door je haren.
  • Spoel de shampoo uit je haren.
  • Bewaar de Shampoo Bar op een droge plek.