“Shampoo Bars, beter voor het milieu, goed voor je haar!”

Voor ieder haartype is er een geschikte Shampoo Bar. Eén Shampoo Bar vervangt 3 plastic flessen en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee. Shampoo Bars zijn milieuvriendelijker en (omgerekend) goedkoper dan de meeste reguliere shampoos. Samen kunnen we zorgen voor minder onnodig plastic gebruik. 

Shampoo Bars is opgericht door een kleine groep mensen die een stap willen zetten naar een schonere wereld, een groener morgen. Onder het mom van “begin bij jezelf” hebben wij het initiatief genomen om deze webshop op te richten. Ons doel is om het gebruik van plastic (shampoo) flessen te minderen.

Plastic afval

Per persoon gebruiken we zo’n 165 kilo aan plastic verpakkingen per jaar. 50% van het plastic gebruiken we maar één keer voor we het weggooien. Ongevraagd nemen we een hoop plastic verpakkingen mee naar huis en die komen uiteindelijk voor een groot deel in de oceaan terecht. Dit richt veel schade aan vogels, zeedieren en vissen (circa zevenhonderd soorten dieren eten plastic). De voorspelling is dat de oceanen halverwege deze eeuw uit meer plastic dan vis zal bestaan.

Wist je ook dat:

  • Jaarlijks ongeveer 311 miljoen ton nieuw plastic wordt aangemaakt?
  • de productie van plastic jaarlijks met 8% stijgt?
  • 91 procent van al het plastic niet wordt gerecycled?
  • het bijna 400 jaar duurt om plastic af te breken?

Het productieproces

De productie van onze Bars gebeurt duurzaam en zoveel als mogelijk vrij van plastic! Met een bewust en duurzaam productieteam wordt onze visie ook doorgevoerd tijdens het produceren van jouw Bar.

Ieder ingrediënt wordt duurzaam gewonnen en aangeschaft. Wij zijn transparant over onze grondstoffen en ingrediënten en garanderen een goed en eerlijk product. Iedere Bar wordt met de hand gemaakt. Dat voel je, dat zie je en dat ervaar je.

Onze Bars worden met zorg samengesteld en daar zijn we trots op. De verschillende werkingen van de Bars maakt dat er voor iedereen een passende Shampoo Bar is. Duurzame machines ondersteunen ons productieproces waardoor de kwaliteit van onze producten gegarandeerd blijft.

Meer lezen over onze ingrediënten?

Naast het milieu zorgen we ook graag voor een fijne werkplek

Dit zijn onze helden Jacob, Joris en Herman. Deze drie mannen helpen met het inpakken van o.a. jouw plasticvrije Bars! Wij bieden hen een vorm van dagbesteding (in samenwerking met Jp van den Bent Stichting) in een gezellige en veilige werkomgeving en zij bieden ons hun onmisbare handen en gezelligheid! Een waardevolle toevoeging aan de ShampooBars Family!

Jacob Shampoo Bars snelle inpakker
Inpakheld Joris Conditioner Bars
Inpakken Shampoo Bars personeel

Wat zeggen anderen?