Duurzaam op vakantie met Shampoo Bars

Wat een bijzondere maanden hebben we achter de rug. Nog nooit waren we zoveel thuis. Thuis was: werkomgeving, school, privé omgeving, ons sociale leven (of wat daarvan over bleef). Alles was… thuis en thuis was alles. En voor de één was het makkelijker dan voor de ander, de een genoot er meer van dan de ander. Ook wij hebben niet stil gezeten want de online wereld werd belangrijker dan ooit tevoren! En zo werd het kantoor en magazijn van Shampoo Bars ons tijdelijke tweede huis. We wisselden de dagen af met onze medewerkers, liepen met boogjes om elkaar heen, wasten onze handen ruw, deden ons best voor het vastgelopen transportproces en optimaliseerden allerlei werkprocessen met de nieuwe 1,5 meter afstand regel. Deze bijzondere tijd was voor ons een tijd waarin we ook konden optimaliseren en konden nadenken over de toekomst waar zijn we en waar willen we samen met jullie naar toe. Eigenlijk bood het de kans om verder te kijken: en dat was ondanks alle hobbels mooi mee genomen. Waar we ook waren de afgelopen tijd, één ding hebben we denk ik wel gemeen: soms moet je er even tussen uit!

De ideale reisgenoot

Shampoo Bars maakt dit ‘er even tussen uit’ nog makkelijker doordat onze bars ideaal zijn om mee te nemen. Staycation in eigen land of toch met het vliegtuig? Grote koffer, kleine koffer, tas of plunjezak? Je favoriete Shampoo Bars kunnen gewoon mee. Op deze manier neem je je duurzame leefstijl mee naar plaats van bestemming. Lees hieronder waarom de producten van Shampoo Bars geschikt zijn voor op reis.

Reisblikje: Handig en Compact
Een Shampoo Bar is compact en stevig en neemt dus weinig ruimte in beslag. Berg hem op in een Shampoo Bar Blikje en neem mee. Zorg ervoor dat je je Bars altijd even goed laat drogen voordat je ze in het blikje doet, zo blijf je optimaal gebruik maken van je Bar.

Tip: leg twee ijsstokjes op je blikje of span twee haarelastiekjes om je blikje en je maakt van je blikje in een handomdraai een goed droogschaaltje. Heb je iets mee ruimte in je toilettas dan is het ronde Bamboe Zeepschaaltje ook zo mee genomen.

Geen vloeistof
Niks zo vervelend wanneer je je spullen uitpakt je een druipende toilettas uit je koffer haalt. Doordat onze Bars een vaste vorm hebben ben je voor eens en voor altijd verlost van lekkende flessen! Niks geen gedoe bij de douane met vloeistoffen en dus ook voor een paar dagen weg handig in je handbagage.

Duurzame reistips

Feit is dat we op vakantie vaak meer afval produceren en hier ook anders mee om gaan. We kennen allemaal de schrijnende foto’s van de zwaar bevuilde toeristische stranden. Dat is helemaal niet nodig en uiteraard wil je ook op vakantie hier rekening mee houden. Een zo duurzaam mogelijke douche ervaring past daar prima bij en kan met Shampoo Bars!

Duurzaam tandenpoetsen en opbergen
Met de Bamboe Tandenborstel en de handige Bamboe Reiskoker ben je al verlost van allerlei plastic producten in je toilettas. Maak je Reiskoker af en toe schoon met een warm sopje en laat goed drogen. Zo blijf je er optimaal gebruik van maken. Wordt de koker wat stroef smeer dan de randen in met een klein beetje olijfolie. Het Shampoo Bar zakje is naast het gebruik van een Shampoo Bar superhandig om een handjevol bamboe wattenstaafjes in mee te nemen.

Wasbare wattenschijfjes
Een ideale uitkomst voor op vakantie en goed voor 16 dagen plastcvrije gezichtsreiniging. De Wasbare Wattenschijfjes. Het zakje kun je gebruiken om wat extra spulletjes in mee te nemen. Langer dan 16 dagen weg? Wat heerlijk! De vuile schijfjes doe je bij je vuile was en draaien gewoon mee met een (wit)campingwasje.

Kleine wasjes!
Oeps, net iets te weinig kleding me genomen of een nare vlek? Wist je dat je een Shampoo of Body Bar prima kan gebruiken om je kleding mee te wassen? Dat scheelt weer een tube of fles wasmiddel mee nemen!

Tips voor een duurzame vakantie

  • Blijf een jaartje in eigen land (staycation it is!)
  • Ga wandelen of pak de fiets wat vaker (je ziet zoveel meer met de fiets)
  • Neem altijd je eigen duurzame boodschappentasjes mee (fijn voor je lokale boodschappen)
  • Koop souvenirs waar je thuis óók wat aan hebt (laat de plastic koelkastmagneten lekker hangen ;-))
  • Koop lokale producten (support your locals!)
  • Gebruik een hervulbare fles voor onderweg
  • Gebruik geen zakjes maar (herbruikbare) bakjes
  • I.p.v. uit lunchen: kleedje mee en picknicken!
  • Zie je afval liggen? Neem het mee en gooi in de prullenbak.
  • Oh en: Vergeet niet te genieten!

Reisblikje

Om mee te nemen

Bar Zakje

Hang op en laat drogen

Shampoo Bar Honing

Krullend en/of droog haar

Shampoo Bars proefpakket

Probeer plasticvrij douchen

Shampoo Bar Lavendel

Zilvershampoo

Shampoo Bar Citrus

Vet haar

Shampoo Bar Jasmijn – Kamille

Anti-roos

Shampoo Bar Kokos

Alle haartypes

Een reactie op “Duurzaam op vakantie met Shampoo Bars

Geef een reactie

De waardering van shampoobars.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 14420 reviews.
Sluiten