Hoe wordt een Shampoo Bar gemaakt?

De meeste mensen zijn inmiddels wel bekend met onze plasticvrije shampoobars en verzorging bars. Maar hoe deze gemaakt worden en hoe plasticvrij onze producten écht zijn, weet niet iedereen. Daar willen wij natuurlijk verandering in brengen, door eens wat licht te schijnen op ons productieproces, onze verpakkingen en uiteraard onze verspilmijnietjes. Wil jij weten hoe onze bars gemaakt worden en hoe wij verspilling tegengaan? Lees dan verder!

Plasticvrije productie

Een goed begin, is het halve werk. Daarom houden wij de productie van onze bars zo veel mogelijk vrij van plastic en wordt deze uitgevoerd met duurzame machines. Al onze ingrediënten worden op duurzame wijze gewonnen en ingekocht. Zo blijft de kwaliteit van onze bars gegarandeerd én worden ze gemaakt op een manier die hand in hand gaat met onze visie voor een eerlijk eindproduct. Een eerlijke shampoobar zonder plastic, vol met duurzame ingrediënten zoals shea boter, kokosolie en etherische oliën. Benieuwd naar alle ingrediënten die in onze shampoobars zitten? Neem dan een kijkje op onze ingrediëntenpagina.

Oer-Hollands goed

Onze bars worden volledig in ons eigen kikkerlandje gemaakt. Er zijn dus geen vrachtwagens vol bars die naar ons verscheept worden, want al onze producten worden in Nederland gemaakt door onze productiekanjers. Zij wegen en meten de individuele ingrediënten zorgvuldig af en mixen deze altijd op dezelfde wijze. Daarna worden de bars afgewogen en in de juiste vorm geperst waarna ze nog een week uit moeten harden voor ze verpakt kunnen worden.

Alle beetjes helpen

We maken natuurlijk geen plasticvrije shampoo en verzorgingsproducten om deze vervolgens alsnog in een milieu onvriendelijke verpakking te stoppen. Daarom worden onze bars geleverd in een recyclebaar doosje van biologisch afbreekbaar naaldhoutpapier. Zelfs de groene chipjes die als opvulling aan de grotere bestellingen toegevoegd worden zijn volledig natuurlijk. Ze worden gemaakt van niets anders dan plantaardig zetmeel, lucht en water. Hierdoor zijn zelfs deze biologisch afbreekbaar, in water oplosbaar, composteerbaar en niet schadelijk voor het milieu! En als het even kan komen de bezorgers van fietskoeriers jouw pakketje bij je bezorgen of wordt je pakketje bezorgd met een elektrische bestelauto.

Bij shampoobars.nl wordt niets verspild

En met niets, bedoelen we dan ook écht niets. Productiefoutjes zijn menselijk en natuurlijk houden ook wij af en toe iets over tijdens het productieproces van onze duurzame shampoobars. Daarom hebben wij de verspilmenietjes in het leven geroepen. Hier eindigen onze bars die het productieproces niet zonder deuken, missende hoekjes of misvormingen doorstaan hebben. Soms ruikt een batch shampoobars net niet zoals ie hoort, wanneer de bars niet door de geur-inspectie van onze kantoorhond Nessa heen komen, komen ze ook hier terecht. Voor al deze bijzonder gevormde bars geven we 25% korting in onze webshop. Zo kunnen we samen verspilling tegengaan! 

Geef een reactie

Sluiten