Onze samenwerking met WWF

Onze oceanen zijn kwetsbaar. Het WWF weet als geen ander wat de verschrikkelijke gevolgen zijn van de hoeveelheid plastic die door ons mensen in de oceaan eindigt. Doordat het zó ontzettend lang duurt voordat plastic afval afgebroken wordt, zeker onderwater, eindigt het vaak in de maag van zeedieren. Wetenschappers zijn het dan ook somber in en voorspellen dat de oceaan over zo’n 20 jaar meer plastic zal bevatten dan vis. Daarom zijn wij een samenwerking gestart tussen ShampooBars.nl en het WWF. Zo heeft het WWF nu een eigen lijn producten waar je niet alleen direct het WWF mee steunt, maar ook je steentje bijdraagt in de strijd tegen de plasticsoep.

Niet alleen de zeedieren zijn in gevaar

Maar naast de ernstige gevolgen voor zeedieren is er nog een probleem wat onze aandacht nodig heeft. De oceaan is met haar micro-organismen namelijk verantwoordelijk voor ongeveer 70% van de zuurstof in de atmosfeer. Wanneer we niets doen verliezen we sowieso de strijd tegen de plasticsoep. De oceaan is weerbaar en kan zich gelukkig snel herstellen, maar daar moeten wij haar wel de kans voor geven. En daarbij helpen alle kleine beetjes om je dagelijkse plastic consumptie te verminderen.

Wat doet het WWF

Het WWF, oftewel het World Wide Fund (vroeger bekend als het Wereld Natuur Fonds) gaat elke dag weer de strijd aan om een betere toekomst te creëren voor mens, dier en natuur. Dit doen zij door mensen die daar aan mee willen helpen te verbinden en het geven van voorlichting en educatie. Maar het grootste deel van het werk van het WWF bestaat uit het beschermen van de natuur over de gehele wereld. Zo werken zij aan het tegengaan van illegale ontbossing met drones, beschermen zij het leefgebied van walvissen door data te verzamelen van zenders en helpen ze de Nederlandse polders weer om te zetten naar bloeiende en gezonde natuurgebieden.

Panda, Ocean, Desert en Jungle

Zo heten de vier WWF x Shampoo Bars cadeaupakketten, elk bestaande uit een Shampoo Bar en een Body Bar. Het Panda pakket is natuurlijk zwart-wit van kleur en heeft een heerlijke kokos geur. Het Ocean pakket heeft een blauw-wit thema en een verfrissende eucalyptus geur. De Desert Bars zijn bruin van kleur met de zachte geur van honing en als laatste heb je dan de Jungle Bars met de geur van Tea Tree. Natuurlijk worden alle Shampoobars in Nederland met de hand geproduceerd op duurzame wijze en met verantwoorde ingrediënten. En naast plasticvrij zijn alle bars ook nog eens Vegan, vrij van SLS en SLES en ook vrij van  siliconen en parabenen. Deze cadeaupakketten zijn €19,95 en worden geleverd in onze bekende 100% natuurlijke en recyclebare verpakking. Maar dan wel in een eigen WWF jasje om het helemaal af te maken.

Waarom Shampoo Bars helpen in de strijd tegen de plasticsoep

Misschien denk je, wat doet zo’n Shampoobar nou voor het behoud van de oceaan en de natuur? Nou, met slechts één Shampoobar zijn er maar liefst drie plastic shampooflessen die niet bij het afval belanden. Als je bedenkt dat er op jaarbasis 311 miljoen ton aan nieuw plastic wordt gemaakt wat ieder jaar met 8% stijgt en dat 91% van het gebruikte plastic niet wordt gerecycled. Gemiddeld gebruik je 6 tot 8 flessen shampoo per jaar. Kies je altijd voor een huismerk dan ben je gemiddeld €2,- per fles kwijt. Dus €12,- tot €16,- shampoo per jaar. Vooral voor vrouwen die toch liever een merk Shampoo gebruiken met hoogwaardigere ingrediënten ben je al snel gemiddeld €8,- voor een fles shampoo kwijt. Dat loopt op tot een bedrag tussen de €48,- en €64,- wat je per jaar een shampoo alleen al spendeert. En deze flessen eindigen allemaal boven op de stapel voor het plastic probleem. Mocht je denken, ach, die paar flessen, dat valt wel mee. Ons kleine kikkerlandje verbruikt zo’n 90 miljoen shampoo flessen op jaarbasis. Wanneer je je shampoo bar normaal gebruikt (bijvoorbeeld alleen je haarwortel inzepen en niet de lengte van je haar) doe je met twee shampoo bars ongeveer een jaar als je 2 a 3 maal in de week je haren wast. En 1 shampoo bar, kost nog geen tien euro. En met de WWF shampoo bars doneer je ook gelijk aan de strijd tegen de plastic soep! Win-win dus! Goed voor je portemonnee, goed voor je haar én goed voor de natuur!

Geef een reactie

Sluiten