Wat te doen met de laatste restjes van een Shampoo Bar?

De (Shampoo) Bars gaan natuurlijk super lang mee maar uiteindelijk zal je een aantal kleine stukjes overhouden. Omdat deze wat minder handzaam zijn, kunnen ze wat lastiger in gebruik zijn. Daarom delen we graag een aantal tips hoe jij alsnog gebruik kan maken van de laatste restjes van jouw Bar. Lees je mee?

Gebruik een Bar zakje

Dit is de meest makkelijk uitvoerbare tip! Bewaar de laatste restjes in ons Bar zakje. Knoop het zakje dicht, maak nat onder de kraan en wrijf het zakje tussen je handen. Je zal zien dat er schuim ontstaat. 

Heb je geen Bar zakje in huis en ben je lekker handig met haken of breien? Doe het dan lekker zelf! Een goede reden om met een kop thee op de bank te ploffen en even je zinnen te verzeten en je haak of brei kunsten in de strijd te gooien. Maak korte steken zodat de stukjes Shampoo Bar niet uit het zakje kunnen vallen.

Ook kan je een washandje gebruiken, knoop hem dan wel even dicht met een elastiekje zodat de stukjes er niet uit kunnen vallen. Nog een (oude) panty in huis? Deze is ook geschikt als Bar zakje!

Plak de restjes op een nieuwe Bar

Heb jij al een nieuwe versie van jouw favoriete Bar in huis? Plak de restjes dan op je nieuwe Bar. Maak de nieuwe Bar en de restjes goed nat en druk ze even stevig op elkaar.

Maak jouw Shampoo Bar vloeibaar

Doe de stukjes Shampoo Bar in een bakje, giet een klein scheutje gekookt water erbij en prak met een vorkje de stukjes tot een egale fijne pasta. Doe met een lepel de shampoo pasta in een fles, potje of bakje en giet de rest van het gekookte water erbij. Roer alles met een draaiende beweging door elkaar. Niet te hard schudden want dan gaat het erg schuimen! Laat 2 uur staan en roer weer goed door elkaar: haal de dop/deksel er af en laat afkoelen. Als de shampoo is afgekoeld de dop er weer op doen anders droogt het teveel in.

Tadaaaaaa: jouw zelf gefabriceerde shampoo staat nu voor je! Goed gedaan Eco Warrior!

Benodigdheden voor 10 gram Shampoo Bar stukjes:

  • Een glazen fles of potje van minimaal 150 ml
  • Shampoo Bar stukjes
  • 11 ml gekookt water
  • De duurzame gedachte!

Gebruik:

Doe een klein scheutje ter grootte van een 10 eurocent munt in je handpalm en verdeel over je handen en laat iets opschuimen, verdeel net als een shampoo uit een fles over je haar en laat schuimen. Spoel goed uit en klaar!

Smelt jouw restjes om tot nieuwe (mini) Bar

Verzamel meerdere kleine stukjes van verschillende Bars en smelt ze au bain-marie om tot een nieuwe (mini) Bar. Zet een pan met water op het vuur en laat deze warm worden (niet koken). In de pan met water zet je een schaaltje. Doe de restjes van jouw Bar in dit schaaltje en laat goed warm worden. De stukjes zullen smelten en vloeibaar worden. Doe een stukje bakpapier in een klein bakje/schaaltje en giet hier de vloeibare restjes van jouw Bar in. Laat opdragen en tadaaa: jouw nieuwe (mini) Bar!

Benodigdheden:

  • Een pan met water
  • Twee schaaltjes
  • Bakpapier
  • Shampoo Bar stukjes
  • De duurzame gedachte!
Bewaar jouw Bars goed zodat ze langer meegaan

Het is natuurlijk super om optimaal gebruik te maken van jouw laatste restjes maar het is nog fijner als jouw Bar zo lang mogelijk meegaat. Het is daarom erg belangrijk om jouw Bars goed te bewaren. Geef ze na iedere wasbeurt de kans om op te drogen, zodat ze zo lang mogelijk mee zullen gaan. Wij bieden hier verschillende accessoires voor aan.

Snel weer terug!

Bar Zakje

Hang op en laat drogen

Bamboe Zeepplank

Uitlekken en drogen

Bar Organizer

Hang op en laat opdrogen
Snel weer terug!

Magnetische Bar Houder

Voor iedere badkamer

Geef een reactie

Sluiten