Wat te doen tegen verkoudheid?

De R zit weer in de maand! En dat betekent dat Nederland weer massaal verkouden is. Niet zo gek als je naar buiten kijkt en het ineens sneeuwt deze week. Maar wat helpt nu écht tegen verkoudheid? Wat werkt het beste, grootmoeders tips, of toch een wondermiddel tegen verkoudheid? In deze blog hebben we een aantal tips tegen verkoudheid voor je op een rijtje gezet. Enne… Als je al getroffen bent, beterschap!

Het beste medicijn tegen verkoudheid

Helaas, we moeten eerlijk zijn, er bestaat geen wondermiddel tegen verkoudheid. Je zult het helaas gewoon uit moeten zitten. Toch zijn er een heleboel dingen die je kunt doen om de symptomen van je verkoudheid te verlichten. Dat begint natuurlijk bij genoeg slaap, gezond eten en voldoende drinken.

Zorg ervoor dat je wat extra proteïnen binnenkrijgt, deze zitten vol aminozuren die je lichaam nodig heeft om tegen de infectie te vechten. Af en toe een kopje thee met gember, citroen en honing doet ook wonderen voor zowel je weerstand als het verzachten van je keel. Zorg ervoor dat je minimaal twee liter water of thee per dag drinkt. Frisdrank en koffie tellen niet mee! Een beetje extra zout (Himalaya of Keltisch zout is het beste) zorgt ervoor dat je lichaam het vocht beter op kan nemen.

Douchen met Tea Tree en Eucalyptus olie

Als jij momenteel ook met een lekkere snotneus op de bank zit zoekend naar grootmoeders tips voor verkoudheid, ga lekker douchen! De warmte en hoge luchtvochtigheid zorgen ervoor dat je je neus makkelijker kunt snuiten. Tegelijkertijd geeft de stoom onder de douche verlichting aan je slijmvliezen. Met een heerlijke warme douche zul je je direct beter voelen.

Een van onze bars kan je daar ook een handje bij helpen! De Shampoo Bar Eucalyptus Tea Tree & Body Bar helpen je een handje om vrijer te ademen onder de douche! Liever een kleintje? Pak dan de Mini Shampoo & Body Bar Eucalyptus – Tea Tree. Deze mini bars zijn altijd handig om achter te hand te hebben. Houd de deur en de ramen (Brrr!) lekker dicht en laat de stoom je luchtwegen verzachten samen met deze heerlijke geur.

De natuurlijke Eucalyptus en Tea Tree olie in de bars hebben een heilzame werking op de luchtwegen. Hierdoor wordt je verstopte neus niet alleen minder erg, het verlicht ook nog eens de hoofdpijn die je vaak cadeau krijgt bij een goede verkoudheid. Na het douchen kun je je bar op je nachtkastje leggen zodat je de hele nacht baat hebt bij de heilzame geur.

Neem een verwarmend voetbad

We snappen dat je natuurlijk niet 5 keer per dag wil gaan douchen om vrijer te kunnen ademen. Gelukkig kun je ook een heerlijk verwarmend voetbad nemen van ongeveer 40 graden. Ook hier kun je Eucalyptus en Tea Tree olie aan toevoegen voor je luchtwegen. En daarnaast kun je ook ouderwets boven een pannetje stomen om je luchtwegen vrij te maken tegen verkoudheid.  

Vermijd neusspray!

En last but not least, vermijd neusspray met het stofje Xylometazoline. Het is ontzettend verleidelijk om met één spraytje even van je verstopte neus af te zijn. Maar het komt dubbel en dwars terug. Het is dan ook niet voor niets dat ze bij de kassa altijd tegen je zeggen dat je de neusspray niet langer dan een week mag gebruiken. Xylometazoline beschadigt namelijk je neusslijmvlies en je zult blijven sprayen om de zwelling tegen te gaan. Ook na je verkoudheid, want als je het te lang gebruikt zorgt het stofje er juist voor dat je slijmvliezen opzwellen.

Het klinkt misschien onschuldig, maar er zijn duizenden mensen verslaafd aan neusspray in Nederland. Het herstel ervan duurt maanden, dan kun je beter een weekje slecht slapen en snurken door die verkoudheid. Gebruik in plaats daarvan een zoutoplossing spray. Of nog beter, spoel je neus uit met een lichte zoutoplossing (zonder jodium) met behulp van een neusdouche. Dit helpt de symptomen van je verkoudheid te verlichten, zonder je neusslijmvlies te beschadigen.

Oké nog één laatste tip om beter te slapen met een verkoudheid: Maak een ommetje voor je naar bed gaat. Het is koud, maar die frisse neus en wat lichaamsbeweging doet wonderen om je neus vrij te maken. En als je daarna zo’n lekker voetbad of een warme douche neemt slaap je als een blok.

Shampoo Bar Eucalyptus – Tea Tree

Gevoelige hoofdhuid

Body Bar Eucalyptus – Tea Tree

Verfrissend & verzorgend

Haarmasker Bar Eucalyptus – Tea Tree

Voedt het haar intens

Geef een reactie

Sluiten